Kas iš tikro vyksta su JAV ginklų tiekimu? „360 000 tonų ginklų ir amunicijos vieninteliu Šiaurės jūros keliu, kur aplink knibždėjo povandeniniai laivai“  ()

„Tai teigiama tendencija“, – karinės pagalbos Ukrainai didėjimą įvertino Garis Kasparovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, žinomas šachmatininkas Garis Kasparovas nušvietė ginklų tiekimo Ukrainai situaciją. Iš pradžių jis pažymėjo, kad, deja, gaunamas nepakankamas ginklų kiekis, bet vėliau atkreipė dėmesį ir į teigiamą tendenciją – laipsnišką karinės pagalbos iš JAV didėjimą.

„Žinoma, Ukrainai reikia daug daugiau ginklų. Ir nors aš, jūs ir jūsų kariškiai esame nepatenkinti tiekimo tempu, jis vis tiek auga, o tai daro įtaką situacijai mūšio lauke“, – interviu „YouTube“ kanalui „Орестократія“ sakė ekspertas.

Kasparovas taip pat dar kartą sukritikavo Vakarų pasiteisinimus, kad yra problemų su logistika.

„Primenu, kad 1941 m., per Hitlerio puolimą SSRS nuo birželio 22 d. iki metų pabaigos, amerikiečiai tiekė Stalinui 360 000 tonų ginklų ir įvairios karinės amunicijos sąlygomis, kai visa Europa buvo okupuota nacių ir vienintelis kelias tuo metu buvo Šiaurės jūros kelias per vandenis, kuriame veikė vokiečių povandeniniai laivai, o ore skraidė nacių lėktuvai.

360 000 tonų, įsivaizduokite! Kiek išsiuntė dabar, kai viską galima saugiai vežti per Lenkiją, Slovakiją ir net Rumuniją? Yra daugiau nei pakankamai galimybių siųsti reikiamus ginklus ir maistą į Ukrainą“, – emocingai kalbėjo Rusijos opozicionierius.

Nepaisant to, Garis Kasparovas dar kartą pabrėžė, kad iš tikrųjų pagalbos Ukrainai (tiek karinės, tiek humanitarinės) apimtys palaipsniui auga.

„Kaip žmogus, nuolat užsiimantis lėšų rinkimu Ukrainai, žinau, kaip tai vyksta. Ir vėlgi, tai yra teigiama tendencija", – pastebėjo šachmatininkas.

 

Tada jis kalbėjo apie tai, kad Europa pasirodė visiškai nepasiruošusi karui. Ilgus metus trukęs jų aplaidumas perginklavimo atžvilgiu dabar daro įtaką mūšio laukui Ukrainoje. Tačiau amerikiečiams užtenka ginklų, ir Amerika galėtų padidinti pagalbą, mano ekspertas.

„Tiesą sakant, Jungtinėse Valstijose kova tęsiasi Bideno administracijoje. Matyt, tai šiame etape baigiasi protingesnių (proukrainietiškų – red.) administracijos dalių pergale. Tačiau yra ir galingų jėgų, kurios bijo Rusijos pralaimėjimo šiame kare, nes nežino, kas bus toliau“, – aiškino Garis Kasparovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: