Įpykęs Ukrainos savanorių armijos vadas rėžė be cenzūros: „Amnesty International" visada buvo asilai ir parazitai. Tegul ji eina paskui „rusų laivą“!  ()

Rezonanso sulaukęs skandalas dėl žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ publikacijos tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tęsiasi rezonanso sulaukęs skandalas dėl žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ publikacijos, kurioje teigiama, kad Ukrainos kariuomenė, kovojanti prieš Rusijos invaziją, „kelia pavojų“ civiliams gyventojams, steigdama bazes ir laikydama ginklus mokyklose ir ligoninėse.

Ukrainos valdžia teigė, kad „Amnesty International“ paskelbta medžiaga liudija organizacijos „adekvatumo praradimą“. Griežtus pareiškimus apie tai padarė svarbūs Ukrainos valstybės asmenys – nuo ​​prezidento iki gynybos ministro.

Organizacijos pareiškimą pakomentavo ir Ukrainos savanorių armijos (UDA) vadas Dmitras Jarošas, savo „Facebook“ paskyroje, „Amnesty International“ pavadinęs „galvijais, asilais ir parazitais“, ginančiais rusų okupantus.

„„Amnesty International“ visada buvo asilai ir parazitai. Ir jie vėl tai parodė, gindami įsibrovėlių, plėšikų, prievartautojų „teises“. Manau, kad Ukrainoje būtina uždrausti šios antiukrainietiškos organizacijos, tarnaujančios šalies agresorės interesams, veiklą. Tegul „Amnesty International“ eina paskui „rusų laivą“!“ – emocingai rašė Jarošas.

 

Tuo tarpu „Amnesty International“ šiandien pareiškė „labai apgailestaujantys“ dėl sukelto „nerimo ir pykčio“, rašo agentūra „Reuters“. Tačiau organizacija neišsižada ataskaitoje išreikštų tvirtinimų.

„Šiame ir bet kokiame kitame konflikte „Amnesty International“ prioritetas yra užtikrinti civilių gyventojų apsaugą. Iš tiesų tai buvo vienintelis mūsų tikslas skelbiant šį naujausią tyrimą. Nors visiškai palaikome savo išvadas, apgailestaujame dėl sukelto skausmo“, – teigia organizacija.

 

„Tai nereiškia, kad „Amnesty International“ laiko Ukrainos pajėgas atsakingomis už Rusijos pajėgų įvykdytus pažeidimus ar kad Ukrainos kariuomenė nesiima tinkamų atsargumo priemonių kitose šalies vietose. Turime labai aiškiai pasakyti: niekas, ką užfiksavome Ukrainos pajėgų veiksmuose, jokiu būdu nepateisina Rusijos pažeidimų.“

Vis dėlto, tokie teiginiai tikrai pasitarnavo Kremliaus propagandai ir taip nuolat tvirtinančiai, kad Ukraina civilius gyventojus naudoja kaip „gyvuosius skydus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(0)
(82)

Komentarai ()