[Žinios trumpai] Ukraina skelbia skambią pergalę - likviduotas didelis Rusijos žvalgybos tinklas (Foto)  ()

Demaskuota Rusijos žvalgybos tinklo grupuotė, veikusi netoli Rytų fronto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) demaskavo Rusijos žvalgybos tinklo grupuotę, veikusią netoli Rytų fronto. Detalės buvo paskelbtos oficialioje Ukrainos žvalgybos tarnybos „Facebook“ paskyroje rugpjūčio 6-osios rytą.

Kolaborantai buvo aptikti per didelio masto SBU operaciją, skirtą Ukrainos fronto regionams „išvalyti“ nuo priešo agentų ir diversantų.

Paaiškėjo, kad grupė rinko ir perduodavo rusams informaciją apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dislokavimą Slovjanske, Kramatorske ir Donecko srities Pokrovskio rajone.

Grupė taip pat pakoreguodavo Rusijos armijos raketų ir artilerijos apšaudymus į gyvenvietes, gyvenamuosius pastatus ir civilinę infrastruktūrą. Jie įvesdavo koordinates žemėlapyje, pridėdami nuotraukų ir vaizdo įrašų specialiai tam sukurtoje interneto platformoje.

 

„Vienas iš  Rusijos agentų buvo Rusijos Federacijos okupacinės administracijos atstovas – vadinamojo „DLR aukščiausiojo teismo“ „pareigūnas“, – sakė specialiųjų tarnybų atstovai.

Iš viso grupuotėje buvo šeši vietiniai Donbaso gyventojai, užverbuoti po plataus masto invazijos.

Vykdant operaciją buvo sulaikytas ir Pokrovskio rajono gyventojas, internete propagavęs „rusišką pasaulį“ ir teisinęs Rusijos agresiją prieš Ukrainą.

Visiems sulaikytiems pareikšti kaltinimai, jų laukia teismas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(0)
(115)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()