[Žinios trumpai] „Karas pereina į naują fazę”: JK žvalgyba nurodo, kur lauks sunkiausi mūšiai  ()

Sunkiausios kovos greičiausiai vyks 350 km ilgio fronto linijoje nuo ​​Zaporižės iki Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai greičiausiai yra sutelkti Pietų Ukrainoje, tikintis Ukrainos armijos kontrpuolimo. Arba patys ruošiasi puolimui. Ilgos kolonos su karine technika juda iš Donbaso į pietvakarius. Ten važiuoja sunkvežimiai, tankai, velkama artilerija ir kiti ginklai. Tai teigiama britų žvalgybos pranešime.

Yra informacijos apie Rusijos technikos judėjimą iš okupuotų Melitopolio, Berdiansko bei Mariupolio miestų, taip pat iš Rusijos žemyninės dalies per Krymą. Be to, pusiasalyje buvo dislokuotos bataliono taktinės komandos, kuriose yra nuo 800 iki 1000 karių. Jie bus naudojami Rusijos kariams Chersono regione remti.

„Rugpjūčio 2 dieną Kryme buvo dislokuota nauja bataliono taktinė grupė, dar viena taip pat perdislokuojama iš Rytų. Greičiausiai artimiausiomis dienomis jie bus išsiųsti į Chersono regioną", – teigia Didžiosios Britanijos gynybos ministerija. 

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenė vis labiau susitelkia į tiltus, amunicijos sandėlius ir geležinkelio jungtis pietiniuose Ukrainos regionuose. Tai apima strategiškai svarbią geležinkelio jungtį, jungiančią Chersoną su Rusijos okupuotu Krymu. Ukrainiečiai stengiasi, kad būtų nutrauktas rusų tiekimas.

 

Britų žvalgyba pažymi, kad Rusijos ir Ukrainos karas pereina į naują etapą, kuomet sunkiausios kovos persikels į 350 km ilgio fronto liniją, kuri driekiasi į pietvakarius nuo Zaporižės iki Chersono, lygiagrečiai Dniepro upei.

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: