[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusija tiesiog akyse netenka generolų – dalis jų „sunaikinta“ net ne pačios Ukrainos  ()

Žuvusių Rusijos generolų skaičius jau pasiekė dviženklį skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai atnaujintoje JK žvalgybos informacijoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerija atskleidžia, kad nuo kampanijos Ukrainoje pradžios iš pareigų buvo atleisti mažiausiai šeši aukščiausi Rusijos armijos vadai.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Rusijos Rytų ir Vakarų karinių apygardų vadus greičiausiai „sudorojo“ patys rusai, pvz. generolas pulkininkas Aleksandras Čaiko buvo atleistas iš Rytų karinės apygardos vado pareigų 2022 metų gegužę.

Beatodairiškas Charkivo apšaudymas kasetiniais šaudmenimis greičiausiai nepadėjo ir generolui pulkininkui Aleksandrui Žuravlevui, kuris vadovavo Vakarų karinei apygardai nuo 2018 m., susilaukti Kremliaus elito palankumo. 2022 m. liepos 31 d. Sankt Peterburge jis nedalyvavo Rusijos karinio jūrų laivyno dienos minėjime, nes greičiausiai vadovo poste jį pakeitė generolas leitenantas Vladimiras Kočetkovas.

Kita galima priežastis – jam nepavyko įtraukti Sirijos kovotojų į kovas Ukrainoje.

Be to, kaip prognozavo buvusi Baltųjų rūmų sekretorė Jen Psaki, Ukrainos karo vado paskyrimas nepadėjo pasiekti strateginių tikslų: generolas Aleksandras Vladimirovičius Dvornikovas vėliau buvo nušalintas po to, kai jam buvo suteiktas bendras vadovavimas operacijai Ukrainoje.

Generolas Genadijus Valerjevičius Židko pirmą kartą buvo atleistas iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo karinio-politinio direktorato vadovo pareigų ir išsiųstas vadovauti Rytų karinei apygardai.

 

„Ukrinform“ teigia, kad nors oficialiai nepatvirtinta, Židko iš tikrųjų buvo atsakingas už vadovavimą Donbase kovojančių pajėgų grupei, kol jį pakeitė Viktoras Goremykinas. Kalbant apie jo valdomas pajėgas, britų žvalgyba teigia, kad jos buvo perduotos generolui Sergejui Surovikinui, kuris savo karjerą pradėjo žudydamas civilius.

Žvalgyba taip pat priduria, kad dėl šių atleidimų dar mažiausiai 10 Rusijos generolų žuvo mūšio lauke Ukrainoje.

„Bendras poveikis (atleidimai ir žūtys) vadovavimo nuoseklumui greičiausiai prisidės prie Rusijos taktinių ir operatyvinių sunkumų“, – teigia britų žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()