Ukraina gavo šarvuočius su įspūdingu Ukrainos ir Turkijos koviniu moduliu „Serdar“ – kas tai per ginklas? (Video)  ()

Socialiniame tinkle pasklido nuotraukos ir vaizdo įrašai apie šį modulį fronto linijoje. Kovos modulis buvo sumontuotas šarvuotame transporte MT-LB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Modulis „Serdar“ yra bendras Turkijos įmonės „Aselsan“ ir Ukrainos AB „Ukroboronprom“ įmonių – DB „Luch“ ir „Spetstechnoeksport“ – bendras projektas.

Turkijos įmonė garsėja kaip kovinių modulių, ypač ugnies stabilizavimo ir valdymo sistemų, taikinių gaudymo ir sekimo sistemų, dienos ir nakties stebėjimo kanalų, kūrėja ir integruotoja. Savo ruožtu „Spetstechnoeksport“ pristato „DB Luch“ sukurtas ir pagamintas valdomas raketas bei nukreipimo ir valdymo sistemas. Tačiau vaizdo modulyje „Serdar“ buvo užfiksuotas be Ukrainos raketų RK-2C.

 

„Serdar“ yra universali nuotoliniu būdu valdoma ir stabilizuojama ginklų sistema, užtikrinanti didelio efektyvumo gynybą ir puolimo operacijas prieš antžeminius taikinius dieną ir naktį, bet kokiomis oro sąlygomis.

Pagrindinis kovinio modulio ginklas – mobilioji didelio tikslumo prieštankinio komplekso „Skif“ versija su dviem (atskirose versijose – keturiais) raketų paleidimo įrenginiais RK-2C.

Šios didelio tikslumo 130 mm kalibro raketos gali sunaikinti taikinį 5 km atstumu ir pramušti 800 mm storio šarvus. Be to, ginklų sistemoje yra du 12,7 mm ir 7,62 mm kulkosvaidžiai. Klientų pageidavimu koviniame modulyje gali būti sumontuoti paleidimo įrenginiai su 152 mm kalibro RK-2M raketomis. Tokiu atveju valdomos raketos skrydžio nuotolis bus 5,5 km, o šarvų pramušamumas padidės iki 1100 mm.

 

Dėl mažo svorio kovinį modulį galima integruoti į įvairių tipų karines transporto priemones, ženkliai padidinant jų kovines galimybes. Naujoji ugnies valdymo sistema leidžia itin tiksliai atlikti visas kovines užduotis transporto priemonės viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(1)
(90)

Komentarai ()