[Žinios trumpai] Rusija euforijoje, skelbia apie sensaciją - sunaikino sandėlį su 45 000 tonomis NATO amunicijos: kas įvyko iš tikrųjų?  ()

Rugpjūčio 7 d., Rusijos gynybos ministerija apsimelavo, paskelbusi, kad įsibrovėlių raketos sunaikino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlį netoli Voznesensko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija vėl paskleidė melagingą žinią apie sunaikintą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlį, kurio Mykolajivo srityje niekada nebuvo.

Rusijos kariuomenės vadovybė, būdama neišvengiamo pralaimėjimo Ukrainoje įkarštyje, nespėja sekti spaudos tarnybų paskelbtų klastočių. Rugpjūčio 7 d., Rusijos gynybos ministerija apsimelavo, paskelbusi, kad įsibrovėlių raketos sunaikino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlį netoli Voznesensko (Mykolajivo sritis), kuriame, kaip buvo rašoma, buvo saugoma 45 000 tonų NATO perduotų amunicijos ginklų. Akivaizdi melagiena nebuvo pataisyta ir išplito visame internete.

Pirminės žinutės ekrano kopija buvo paskelbta „Ukrainos dialogo“ „Telegram“ kanale.

Pirma, smūgio nebuvo: raketą (-as) numušė oro gynybos sistema netoli Taborovkos kaimo. Antra, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų tokias ginklų atsargas Mykolajivo srityje, jos jau seniai būtų atkovojusios Chersoną ir visą Chersono sritį. Trečia, jei Mykolajivo srityje būtų tokio dydžio sandėlis, tai jo sprogimas galėtų sunaikinti ne tik netoliese esančią gyvenvietę, bet net ir visą Voznesenską.

 

Absurdiškas melas savo netikrumu rėžė akis net Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos atstovams, todėl paminėjimai apie tūkstančius tonų, buvo pašalinti, tačiau buvo per vėlu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: