[Žinios trumpai] Tiesiog beprotiška, kaip Rusija skirsto pinigus - 16 kartų atsilieka net nuo Brazilijos  ()

Rusija į aukštųjų technologijų įmones investavo tik 800 miljonų dolerių, JAV tas skaičius 442 kartus didesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino „specialioji operacija“ Ukrainoje atskleidė ilgai besitęsiantį Rusijos ekonomikos pūlinį. Propaganda ir toliau drumsčia rusams akis, tačiau tiesa vis dažniau išaiškėja realių skaičių pavidalu.

Investicijų į inovatyvias įmones rinkoje Rusija yra apačioje. Finansavimas, skiriamas šioje srityje, yra nereikšmingas. Rusija į aukštąsias technologijas investavo 3,5 karto mažiau, nei išleido kalėjimams.

„Telegram“ kanale, „Finanz“ pateikia duomenis, kurie rodo, kad 2021 metais investicijos į aukštąsias technologijas sudarė 59,6 milijardo rublių (965,6 mln. eurų), kai kalėjimų sistemai valstybė išleido 207 milijardus rublių (3,3 mlrd. eurų). Daugiausia šalis agresorė išleido kariuomenės finansavimui ir ginklų gamybai. Vien pernai Rusijos Federacija į karinę pramonę investavo 3,2 trilijono rublių (51,8 mlrd. eurų). Kremlius neskuba aprūpinti savo gyventojų technologijomis. Šalis atrodo „atsilikusi“.

 

2021 metų pateiktoje diagramoje Rusijos Federacija yra paskutinėje pozicijoje. 800 milijonų dolerių investicijos į Rusijos aukštųjų technologijų įmones yra itin nereikšmingos. JAV šis skaičius yra 442 kartus didesnis, Kinijoje – 114 kartų.

Net nuo Brazilijos ir Saudo Arabijos Rusija atsilieka 16 kartų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()