[Žinios trumpai] „Rusija nepasiruošusi tokioms nesėkmėms, teks ginti didžiulę teritoriją už fronto linijos!” Skelbiama, kad įvyko tikras karo lūžis  (2)

Dabar rusams teks ginti didžiulę teritoriją už fronto linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Ukrainos pajėgos iš tiesų sudavė smūgį Rusijos aerodromui Kryme, tai gali būti lūžis kare. Niekas Rusijos žmonių neparengė tokio masto nesėkmėms, o Rusijos kariai dabar turės ginti didžiulę teritoriją už fronto linijos. Atitinkamos išvados pateiktos „The Telegraph“ medžiagoje.

Leidinys sprogimus minėtame rusų objekte vadina „precedento neturinčia Ukrainos ataka“. Straipsnyje cituojamas profesoriaus Phillipso O'Brieno pareiškimas, kuriame pažymima, kad atakos okupuotame Ukrainos pusiasalyje išplečia plotus, kuriuos Rusijos pajėgos turės bandyti apginti.

Straipsnyje taip pat aprašoma panika, kuri tvyrojo Krymo paplūdimiuose po sprogimų ir pabrėžiama, kad Rusijos propagandinė žiniasklaida nusprendė šių kadrų netransliuoti.

Britų analitikas Jamesas Rushtonas galimą Ukrainos pajėgų ataką prieš Rusijos aviacijos bazę Kryme vadina lūžio tašku: nuo šiol didžioji dalis teritorijos, kurią priešas anksčiau laikė saugia, įskaitant nuo HIMARS smūgių, nebėra saugi.

 

Savo ruožtu „Newsweek“ kalbinti ekspertai mano, kad Rusijos Federacija dabar gali eskaluoti karą prieš Ukrainą. Bet analitikai mano, kad šis eskalavimas įvyks ne fronto linijoje, nes priešas tam neturi pakankamai žmogiškųjų išteklių. Karo pokyčiai gali būti susiję su naujais Rusijos kariuomenės apšaudymais dideliuose Ukrainos miestuose, įskaitant Kyjivą. Anksčiau Rusija yra grasinusi, kad smogs sprendimų priėmimo centrams Kyjive.

(38)
(3)
(35)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: