[Žinios trumpai] Į Ukrainos rankas pakliuvo stipriai modernizuotas „skraidantis tankas” T-80BVM: ukrainiečiai šokiruoti tuo, ką pamatė (Video)  ()

Nuodugnus Rusijos tanko T-80 modernizavimas pasirodė esąs toli gražu ne toks nuodugnus, kaip skelbė Rusija. Bent jau taip atrodo Ukrainos ginkluotosios pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš Rusijos užpuolikų pagrobė įdomų trofėjų – T-80BVM. Rusai jį vadina „skraidančiu tanku“, nors, veikiau, jis turėjo būti vadinamas guminiu. T-80BVM „dinaminė apsauga“ labai nustebino Ukrainos pajėgas.

Paaiškėjo, kad „antroji pasaulio armija“ yra aprūpinta tankais su labai originalia dinamine apsauga. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai apsauginėse plokštėse rado ne šarvuotą plieną, o gumą.

„Yra guma ir viskas. Šaunu, ar ne? Gerai tikriausiai apsaugo?" – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

Jis pastebėjo, kad bokšteliui apsaugoti pagailėta net gumos, o tai yra silpniausia kovinės mašinos vieta. „Jų nėra dinaminiame apsaugos bokšte… O pėdsakai rodo, kad jų net nebuvo. Vanduo tik tekėjo… Visi jie tokie", – pastebėjo kariškis.

Pastebėtina, kad tanko „nuodugnus modernizavimas“ nereiškė nuotolinio valdymo kulkosvaidžio įrengimo. „Jis turi bokštelį kaip T-64. Kulkosvaidžio valdymas vis dar nėra nuotolinis – tebėra rankena šaudymui. Viskas yra pagal klasiką“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys.

 

Verta paminėti, kad Kremliaus propagandos mašina labai aktyviai reklamavo rusišką T-80BVM, vadindama jį „skraidančiu tanku“. Jie paminėjo ir naują „pastiprintą apsaugą“. „Išoriškai nuo savo pirmtako jis skiriasi naujos kartos dinamine apsauga“, – apie tanką rašė propagandos šaltinis RG.ru.

Pastebėtina, kad šiame kare Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nebuvo sunku susidoroti su šios modifikacijos tankais.

(223)
(5)
(218)

Komentarai ()