[Žinios trumpai] Kremliuje kilo nauja isterija: pagrasino smogti ir sunaikinti legendinio „Bayraktar“ gamyklą – kas vyksta?  ()

Legendinio „Bayraktar“ gamintojas jau nusipirko Ukrainos žemės sklypą, kad ten būsimoje gamykloje būtų galima gaminti dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos įmonė „Baykar“ ruošiasi statyti UAV gamyklą Ukrainoje – Kremlius jau grasina. „Baykar“ kompanija jau įregistruota Ukrainoje ir užsitikrino konkrečią teritoriją, kurioje bus pastatyta nauja „Bayraktar“ surinkimo gamykla. Įmonės projektas yra kuriamas, o vadovybė pasiryžusi jį įgyvendinti, kad ir kaip būtų.

Apie tai kalbėjo Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasilijus Bodnaras, rašo „Telegram“ kanalas „Ukraine 365“. Kremlius dėl to jau puolė į isteriją.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pratrūko grasinimais. Jis tvirtina, kad tokia gamykla būtų Rusijos kariuomenės taikinys. Kaip sakė Kremliaus atstovas, objektas tuoj pat pateks į „demilitarizaciją“. Paprastais žodžiais tariant, Rusijos Federacija atvirai puls gamyklą. Anksčiau „Baykar“ direktorius Halukas Bayraktaras pažadėjo, kad jų gaminiai niekada nepateks į Rusijos armijos karo nusikaltėlių rankas.

 

Rusijos Federacijoje draudžiama parduoti UAV. Buvo atmestas ir V. Putino pasiūlymas dėl bendros „Bayraktar“ gamybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(185)
(3)
(182)

Komentarai ()

Susijusios žymos: