[Žinios trumpai] Nauja Ukrainos karo mįslė: neatpažinti greitaeigiai dronai padeda sunaikinti įsibrovėlius (Video)  (1)

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalino batalionas „Aidar“, iš karto pastebėti keli itin įdomūs aviacijos objektai, kurie neprimena jokio Ukrainos kariuomenėje naudojamo ginklo pavyzdžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į karo prieš Rusijos Federaciją paslapčių skrynią įtraukta nauja mįslė. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 24-ojo atskirojo šturmo bataliono „Aidar“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip sunaikinamas Rusijos kariuomenės tankas.

Įraše rašoma, kad tai tiesioginio 122 mm D-30 haubicos smūgio rezultatas, o tai jau savaime demonstruoja ne tik Ukrainos šaulių meistriškumą, bet ir didelę sėkmę, nes ši artilerijos sistema nenaudoja didelio tikslumo sviedinių.

 

Tačiau šiame vaizdo įraše yra ir keli didelio greičio oro objektai, užfiksuoti kadre, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį. Vienas iš jų atlieka tiesioginį skrydį virš priešo tanko jo sunaikinimo momentu.

Kai kuriuose kadruose taip pat galime pastebėti panašius dideliu greičiu skriejančius objektus skirtingais kursais.

Nėra visiško tikrumo, kas tiksliai pateko į filmuotą medžiagą. Šių objektų greitis per didelis kvadkopteriams (4 sraigtų dronai), o aukštis – per mažas žvalgybiniams dronams. Įprasti artilerijos sviediniai, priešingai, būtų nepastebimi ekrane. Prieštankinės raketos „Javelin“ arba „Brimstone“ turi visai kitą skrydžio trajektoriją, atakuoja iš viršaus, o „Stugna“ prieštankinės raketos skrenda arti žemės ir yra nudažytos žalia, o ne balta spalva.

 

Atsižvelgiant į skrydžio trajektoriją ir formą, galima daryti atsargią prielaidą, kad tai yra dronai, o tai rodo reaktyvinių variklių pėdsakų nebuvimas išlaikant tiesų skrydį. Tačiau nėra galimybės jų identifikuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(4)
(73)

Komentarai (1)