[Žinios trumpai] JAV ekspertai: Rusija tikrai nekaltins Ukrainos dėl smūgio į Krymą ir štai kodėl  ()

Rusija labai greitai pareiškė, kad sprogimai okupuotame Kryme nėra susiję su kokiomis nors atakomis. Rusija oficialiai pareiškė, kad įvyko nelaimė. Kaip ir raketinio kreiserio „Moskva“ atveju. Ukrainos atakos tikimybė yra atmetama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] JAV ekspertai: Rusija tikrai nekaltins Ukrainos dėl smūgio į Krymą ir štai kodėl  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių analitikai įvardijo priežastį, kodėl Kremlius nekaltins Ukrainos dėl sprogimų Kryme. „Kremlius neturi jokios ypatingos priežasties kaltinti Ukrainą dėl smūgių, padariusių tikrą žalą, nes tokie smūgiai parodytų Rusijos oro gynybos sistemų neveiksmingumą, kaip jau parodė „Moskva“ nuskandinimas“, – sakė Karo studijų institutas (ISW).

Pranešama, kad ISW kol kas neturi jokio pagrindo savarankiškai įvertinti tikslios sprogimų priežasties. „Sprogimų dviejose skirtingose ​​vietose vienalaikiškumas tikriausiai atmeta oficialią rusišką atsitiktinio gaisro versiją, tačiau neatmeta nei sabotažo, nei tolimojo nuotolio raketų atakos“, – pažymėjo ISW.

 

Ekspertai spėja, kad Ukraina galėjo modifikuoti savo „Neptun“ raketas, kad galėtų smogti į antžeminius taikinius, tačiau šiuo metu nėra jokių šią hipotezę patvirtinančių įrodymų. Ukraina neprisiima atsakomybės už ataką. Be to, jokiuose vaizdo įrašuose nematomos lekiančios sparnuotosios raketos ar kažkas panašaus. Taigi, sabotažo ar avarijos versijos irgi nėra visiškai atmestinos.

(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: