Prasidėjo pasityčiojimas iš Rusijos! Kai rusai nubėgo į Chersoną, Ukraina pradeda puolimą Donbase!  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi nutraukti Putino armijos logistiką Rytuose: Rusijos generolai padarė didelę klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija, tikėdamasi išlaikyti Chersoną, susilpnino strateginę kryptį Iziume.

Dėl jėgų ir priemonių stokos Rusijos Federacijos okupacinė kariuomenė nebepajėgi uždaryti visos fronto linijos. Tikėdamiesi išlaikyti Chersono sritį, Rusijos Federacijos generolai davė įsakymą perkelti ten visas kovines pajėgas. Ir taip jie susilpnino kitas ne mažiau svarbias sritis. Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš karto pasinaudojo proga.

Tai „YouTube“ kanale „Chodorkovskij LIVE“ pasakojo karo ekspertas Michailas Samusas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo aktyviai kontratakuoti Iziumo kryptimi, Charkivo srities pietuose. Faktas yra tas, kad pastarosiomis savaitėmis Rusijos Federacija iš ten išvežė reguliariąją kariuomenę, palikdama priverstinai mobilizuotus „LLR/DNR“ saugoti pagrindinę kryptį.

„Ukrainos kariuomenė dabar ten pradėjo puolimą. Lėtai, bet labai atsargiai ir gana sėkmingai juda į priekį, išlaisvindama gyvenvietes“, – sakė Samusas.

 

Jis pažymėjo, kad rusų grupės padėtis ten yra apgailėtina. Faktas yra tas, kad ji yra tinkamu atstumu nuo Rusijos sienos, todėl ji yra labai pažeidžiama.

„Jei dabar Ukrainai pavyks nutraukti ten logistiką, tai grupė pakibs ir atsidurs labai blogoje situacijoje“, – pabrėžė ekspertas.

Tuo pačiu metu jis pažymėjo, kad situacija Iziumo kryptimi neatšaukia Ukrainos kontrpuolimo Chersono srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(216)
(6)
(210)

Komentarai ()

Susijusios žymos: