[Žinios trumpai] Nejaugi Ukraina slapta gavo ATACMS raketas? JAV žurnalistas skelbia apie Krymo ataką ir kokie ginklai tai gali padaryti  ()

ATACMS raketų gavimas suteiktų Ukrainai galimybę naikinti priešo taikinius okupuotose teritorijose ir Rusijos Federacijos teritorijoje. Na, bent jau teoriškai - Ukrainos gynybos ministras anksčiau teigė, kad yra pažadėjęs nenaudoti JAV ginklų atakoms Rusijos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] Nejaugi Ukraina slapta gavo ATACMS raketas? JAV žurnalistas skelbia apie Krymo ataką ir kokie ginklai tai gali padaryti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 9 d., Krymo aerodrome Novofedorovkoje nugriaudėjo virtinė sprogimų, kurie sukėlė amerikiečių žurnalisto Michaelo Weisso profesinį susidomėjimą. Atlikdamas tyrimą ir konsultuodamasis su ginklų ekspertais, jis padarė išvadą, kad smūgis įvykdytas sparnuotosiomis ar ATACMS tipo raketomis.

Weissas kreipėsi į Ukrainos gynybos ministerijos pareigūną, kuris teigė, kad smūgis Krymui gali būti laikomas tik „apšilimu“. Jis paminėjo ir Thomaso Tynerio ekspertinę nuomonę, kuri mano, kad greičiausiai smūgis buvo įvykdytas ATACMS raketomis.

„Jei Ukraina gautų raketų, kurių nuotolis yra didesnis nei 200 km, tai gali sustabdyti kalbas, kad JAV neteikia amunicijos, „galinčios smogti Rusijai“ iš Ukrainos teritorijos“, – sakė Michaelas Weissas.

 

ATACMS raketos būtų lengvai integruotos į dabartinę Ukrainos ginkluotę - jas galima leisti nuo M270 ar HIMARS platformų. Ir jos lekia iki 300 km atstumu - lengvai būtų pasiekusios tą nelaimingą aerodromą.

(32)
(0)
(32)

Komentarai ()