[Žinios trumpai] Kartojasi „Moskva“ istorija: Rusijos gynybos ministerija įvardijo pagrindinę sprogimų Kryme versiją, rusai pasipiktinę  ()

Rusijos Federacijos karinė-politinė vadovybė kelia versijas apie kažkokį „gaisrą“ ir „gaisrinės saugos taisyklių pažeidimą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] Kartojasi „Moskva“ istorija: Rusijos gynybos ministerija įvardijo pagrindinę sprogimų Kryme versiją, rusai pasipiktinę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos karinė-politinė vadovybė, matyt, neketina pripažinti smūgio Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų aerodrome Novofedorivkoje. Klostosi panaši istorija, kaip ir su Juodosios jūros laivyno flagmano „Moskva“ nuskendimu, keliama versija apie kažkokį „gaisrą“ ir „gaisrinės saugos taisyklių pažeidimą“.

Tokią informaciją paskelbė Kremliaus kontroliuojama Rusijos Federacijos valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi kai kuriais šaltiniais Rusijos gynybos ministerijoje.

Maskva vėl puola į karinius kraštutinumus, kad tik nepripažintų fakto, kad Rusijos oro gynybos sistema neveikia.

„Pagrindinė sprogimų aerodrome priežastis yra tik priešgaisrinės saugos reikalavimų pažeidimas", - pranešė šaltinis Rusijos kariniame departamente. Novofedorivkoje nėra jokių požymių ir faktų, kad buvo sprogdinama tyčia“, – TASS citavo šaltinio žodžius.

 

Iš karto po sprogimų Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė pareiškimą, kuriame pažymėjo, kad per incidentą niekas nenukentėjo, o karinio objekto įranga ir infrastruktūra nepažeista. Atsižvelgiant į filmuotą medžiagą iš įvykio vietos, šis teiginys neatitinka tikrovės.

Užpuolikai neturėjo laiko susitarti dėl vienos versijos, nes aneksuoto Krymo „Sveikatos apsaugos ministerija“ paskelbė, kad  yra vienas žuvęs ir penki sužeisti žmonės.

 

Sprendžiant iš komentarų, Rusijos gynybos ministerijai nepavyko apgauti rusų. Pasipylę komentarai kupini pasipiktinimo.

„Kokia nesąmonė? Mes visi matėme tuos sprogimų kadrus!“, „Jie mus laiko kvailiais!!! Į dangų veržiasi ugnis, viskas sprogsta“, „Įdomu, kur mūsų oro gynyba? Mes pradedame abejoti jos egzistavimu“, „Kuo skubiau reikia dingti iš Krymo“, - socialiniuose tinkluose daugybė rusų komentarų, komentuojančių įvykusius sprogimus.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()