[Žinios trumpai] JAV diplomatas: „aš klydau, dabar būtina eiti iki galo, pernelyg rizikinga net Krymą palikti Rusijos rankose“  ()

„Kompromisams vietos nėra“, – įsitikinęs diplomatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi susigrąžinti iš Rusijos visas okupuotas teritorijas, įskaitant Krymą, antraip V. Putinas ateityje gali pakartoti agresiją.

Tokią nuomonę „Eurointegration“ pareiškė buvęs specialusis JAV Valstybės departamento atstovas Ukrainoje Kurtas Volkeris.

„Prieš penkerius metus buvo galima galvoti, o aš ir pats tai dariau. Tada egzistavo nuomonė, kad Donbasas Rusijai nereikalingas, todėl jį galima greičiau susigrąžinti, o Krymo grąžinimas užtruks ilgiau. Tačiau dabar karas sulaužė visus šiuos argumentus. Dabar ant kortos pastatyta viskas. Be šito V. Putinas nepraras savo imperinio apetito. Todėl dabar pernelyg rizikinga net Krymą palikti Rusijos rankose“, – sakė K. Volkeris.

K. Volkeris priminė beprotišką Kremliaus Ukrainos „denacifikavimo ir demilitarizavimo“ idėją, kurią neseniai pakartojo Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas.

 

„Tokia yra Rusijos pozicija. Ir kai susiduri su tokiu priešu, nėra vietos kompromisams. Ukraina negali sutikti, kad Rusija ją užgrobs? Taigi, jūs turite kovoti už savo teritorijų grąžinimą. Ir užtikrinti, kad V. Putinas ir Rusija suvoktų, jog jie turės gyventi savo sienų ribose“, – sakė K. Volkeris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: