[Žinios trumpai] Jei pavyks, Putino nuostoliai bus tragiški, jei ne – Ukraina turės daug problemų  ()

Julija Latynina išsakė mintį, kad situacija Chersono srityje gali būti labai nepalanki Rusijos kariams, tačiau yra ir kitas, mažiau pageidaujamas scenarijus Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos aktyvistė, žurnalistė, televizijos laidų vedėja ir rašytoja Julija Latynina išsakė savo nuomonę apie artėjantį mūšį dėl Chersono. Jos nuomone, Ukrainos kariuomenė puikiai vykdo operaciją, nes atsižvelgia ne tik į fizinį mūšio lauko išsidėstymą, bet ir į Putino psichologinę būseną.

„Mes be galo ilgai diskutavome, kodėl Ukrainos kariai iš tikrųjų nenugriovė visų tiltų iš karto. Jie tarsi įviliojo Rusijos karius į spąstus, tikėdamiesi, kad, jei jiems labai pasiseks, Putinas, remdamasis psichologine būkle, o ne karine realybe, įsakys jiems pereiti į puolimą. Bet kai tik spąstai užsidarys, kai tik visi kariai pereis, tiltai bus paprasčiausiai susprogdinti, ir tada Rusijos kariams bus gana liūdna“, – interviu su Nataša Vlaščenko, kurį galima pamatyti „YouTube“ kanale „Vlast&Vlaschenko“, užsiminė J. Latynina.

Kartu ekspertė pridūrė, kad tokiu atveju V. Putinas prarastų kur kas daugiau nei tuo atveju, jei jam tektų trauktis iš Chersono.

Tačiau, anot Rusijos opozicijos aktyvistės, Ukrainai yra ir kitas, pesimistiškesnis scenarijus. „Tai gali būti būtent tokia situacija, kaip tame anekdote: pagavau mešką – tai atnešk ją čia – bet ji manęs nepaleidžia. Pasikartosiu, kad nesu pesimistė ar optimistė – esmė ta, kad kai kare susiduria dvi kariuomenės, rezultatas visada nenuspėjamas“, – aiškino savo požiūrį Latynina.

 

Tada ji pabrėžė, kad jei Rusijos grupuotė Chersono srityje pasirodys esanti tikrai gerai pasirengusi, visa ši Ukrainos pajėgų istorija (jei jie puola) gali užsitęsti bent iki žiemos.

„Žiemą mes nebežinome, kas nutiks. Ten Europa šauks: „Mes norime dujų“ – ar dar ką nors, Erdoganas kaip nors ypatingai spaus Ukrainą, nes matome, kad Erdoganas tampa pagrindiniu tarpininku visoje šioje istorijoje. Be to, šią savaitę matome labai neįprastų dalykų, nes į Turkiją pervedamos didžiulės, tiesiog milžiniškos Rusijos lėšos“, – ne itin džiugias mintis išsakė žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: