[Žinios trumpai] Paskelbtas žemėlapis, kiek Rusijos batalionų yra Ukrainoje ir kur jie išsidėstę (Foto)  ()

Internete pasirodė išsami OSINT analizė apie Rusijos BTG skaičių Ukrainoje, taip pat jų buvimo vietos žemėlapis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas parodė, kiek Rusijos BTG liko Ukrainos teritorijoje: OSINT (žvalgyba iš atvirų šaltinių) analitiko Def Mon socialiniame tinkle „Twitter“ buvo paskelbtas žemėlapis, rodantis apytikslę Rusijos taktinių bataliono grupių buvimo vietą Ukrainos teritorijoje.

Jo analizę skelbia RESSENTIMENT „Telegram“ kanalas, kuriam vadovauja IDF pareigūnas Yigalas Levinas ir jo komanda. Didžioji dalis BTG dabar sutelkta Chersono kryptimi – 22. Tačiau Chersono ir Zaporižios regionų pasienyje kairiajame Dniepro krante yra 27 BTG, kurios gali būti nukreiptos tiek į Vakarus, tiek  Chersono kryptimi, ir į rytus iki Zaporižios, kur dabar sutelkta 17 BTG, priklausomai nuo to, kur reikia pastiprinimo.

 

10-12 BTG yra sutelktos prie Charkivo, 17-20 BTG yra sutelktos Balaklejos-Iziumo-Slaviansko linijoje, 13-15 BTG yra linijoje Severskas-Bachmutas-Avdijivka-Marinka, kur Rusijos kariuomenei labiausiai sekasi. Iš viso Def Mon Ukrainoje suskaičiavo 106–111 BTG. Jų būklė vertinama 60–80 proc.

Be to, Rusijos Federacijos teritorijoje dar apie 10 taktinių grupių atkuriama. Birželio 25 d. Def Mon jau atliko panašų skaičiavimą, tada jis suskaičiavo iki 99 BTG Ukrainos teritorijoje +10 rezerve. Siekdama pralaužti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą Severodonecke ir Lysyčanske, Rusijos Federacija šia kryptimi turėjo sutelkti 54 BTG. Akivaizdu, kad Rusijos BTG skaičius ir jų išsidėstymas Ukrainos teritorijoje yra labai savavališkas, tačiau bendras vaizdas matomas.

 

 

„Reikia pridurti, kad tai ne tik RF ginkluotosios pajėgos, bet kartu su įgaliotiniais kovotojais iš ORDLO ir visokiais neformaliais „vagneriečiais“. Ir taip, šios BTG yra 60-80% sukomplektuotos. Taip pat svarbu į tai atsižvelgti“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(7)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: