[Žinios trumpai] „Putinas turi didelių problemų - planas subyrėjo, jis nebegali įšaldyti konflikto kaip 2014 m.”  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nesugeba sustabdyti karo su Ukraina, sako Michailas Samusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija šiandien yra daug sunkesnėje situacijoje nei 2014–2015 m. Kremliui skubiai reikia paliaubų, bet niekaip nepavyksta jų pasiekti. Apie tai interviu „YouTube“ kanalui „Chodorkovsky LIVE“ kalbėjo karo ekspertas Michailas Samusas.

„Putinas turi problemų. Kad konfliktas būtų įšaldytas, jam reikia kažkokios didelės karinės pergalės... 14-15 m. Ilovaiskas ir Debalceve užtikrino, kad jis galėtų pats įšaldyti konfliktą. Tada jis pasiekė karinį pranašumą“, – priminė Samusas.

Jis pastebėjo, kad šiandien situacija yra visai kitokia. Didelių rusų pergalių Ukrainos frontuose nėra nė kvapo. „Putinui nepavyko pasiekti stulbinamo strateginio Ukrainos pajėgų pralaimėjimo, kuris leistų Ukrainos vadovybei sėsti prie derybų stalo. Mūšis dėl Donbaso turėjo būti toks proveržis. Bet taip neįvyko“, – pabrėžė karo ekspertas.

 

Dabar, pažymėjo jis, Rusijos pajėgos Ukrainoje jau buvo ant pralaimėjimo slenksčio. Rusijos Federacijos generolai yra priversti perkelti dalinius iš vienos krypties į kitą, siekdami „gesinti gaisrus“ ir atgrasyti Ukrainos  pajėgas nuo kontrpuolimo.

(115)
(3)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: