[Žinios trumpai] Paaiškėjo labai įdomi informacija apie Zaporižės AE minavimą: grasinimus paskelbęs generolas Vasiljevas yra Uzbekistane - kas čia vyksta?  ()

Gali būti, kad Rusijos generolas Vasiljevas pamelavo dėl Zaporižės atominės elektrinės užminavimo, nes Kremlius to taip ir nepatvirtino.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] Paaiškėjo labai įdomi informacija apie Zaporižės AE minavimą: grasinimus paskelbęs generolas Vasiljevas yra Uzbekistane - kas čia vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai internete pasirodė žinia, kad Rusijos generolas Vasiljevas ėmė šantažuoti visą pasaulį branduoline grėsme, jei Ukrainos ginkluotosios prisiartins prie okupantų pozicijų. Jis sakė, kad rusams gali tekti „garbingai“ įvykdyti įsakymą - sunaikinti elektrinę.

Tačiau JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai įsitikinę, kad ši žinia yra netikra. Mat ji pasirodė ne oficialiame Kremliaus ar Rusijos Federacijos gynybos ministerijos šaltinyje, o socialiniame tinkle. Be to, RF Gynybos ministerija pareiškė, kad Vasiljevas yra Uzbekistane ir jis tariamai negali padaryti tokio pareiškimo, ypač dėl Zaporižės elektrinės.

„Bellingcat“ žurnalistai yra įsitikinę, kad Rusijos kariuomenė vis dar militarizuoja elektrinę. Jie išsamiai išstudijavo naujus drono vaizdus, ​​​​užfiksuotus rugpjūčio 5 d. Kaip paaiškėjo, užpuolikai iškasė apkasus ne tik aplink pačią elektrinę, bet ir jos teritorijoje. Be to, iš tiesų yra nustatytos šaudymo vietos.

Tuo tarpu Kyjivas yra įsitikinęs, kad įsibrovėliai nusprendė panaudoti stotį kaip branduolinį skydą. Iš Zaporižės AE priešai nuolat apšaudo Nikopolį ir kitus Dnepropetrovsko srities rajonus. Atsakydamos į tai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos negali šaudyti, nes bijo patekti į kokį nors konteinerį su branduolinėmis atliekomis.

 

Gali būti, kad Rusija naudojasi situacija aplink atominę elektrinę siekdama įbauginti Vakarus branduoline grėsme ir reikalaudama, kad Vakarų šalys nebeteiktų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tolimojo nuotolio ginklų.

(9)
(3)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: