[Žinios trumpai] „Praktiškai tai reiškia, jog automatiškai dingsta tabu atsiimti Krymą jėga“: paaiškino, kas Ukrainai visiškai atrištų rankas didžiuliam puolimui  ()

Rusija iš tikrųjų panaikins tabu dėl karinio Krymo išvadavimo, jei mėgins surengti „referendumą“ pietiniuose Ukrainos regionuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kodėl to nepadarius Kryme?“ – mąsto R. Cimbaliukas apie pusiasalio išvadavimo planą po Chersono.

Rusijos okupacinės valdžios bandymai surengti vadinamuosius „referendumus“ dėl prisijungimo prie Rusijos automatiškai panaikins tabu dėl priverstinio užgrobto Krymo išlaisvinimo.

Apie tai savo feisbuko puslapyje rašo žurnalistas Romanas Cimbaliukas, atkreipdamas dėmesį į Maskvos bandymo aneksuoti naujas Ukrainos teritorijas pasekmes.

R. Cimbaliukas pažymėjo, kad V. Putino aplinkoje nėra žmogaus, kuris galėtų paaiškinti katastrofiškas tokio žingsnio pasekmes Rusijai.

„Jei būtų drąsūs, jie aiškintų fiureriui, kad geriau nesuteikti galimybės „kristi“ naujoms teritorijoms. Jie kalba apie „referendumą" dėl naujai užimtų žemių. Bet kaip yra praktiškai? Praktiškai tai reiškia, kad automatiškai panaikinamas tabu Krymui“, – pabrėžė jis.

 

Žurnalisto teigimu, Vakaruose niekas nepripažino Krymo okupacijos, tačiau nemaža dalis jų tyliai susitaikė su užgrobto pusiasalio statusu. Tačiau dabar, kai Ukrainos kariuomenė išlaisvins okupuotas Pietų Ukrainos teritorijas, nebus skirtumo tarp Chersono ir Krymo deokupacijos.

„Jei galite iš naujo nustatyti rusų įsibrovėlių statusą Chersone, tai kodėl gi to nepadarius Krymo autonominėje respublikoje?“ – rašo žurnalistas, komentuodamas Putino planus „kelti statymus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: