[Žinios trumpai] Rusija tai ne Šiaurės Korėja! „Neturime kito varianto, daugiau tokios galimybės nebus, reikia būtinai kovoti iki pergalės!“  ()

Rusija nėra Šiaurės Korėja. Rusijos Federacija nesustos Ukrainos atžvilgiu, sako Podoliakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valdžia nesvarsto tarpinių karo užbaigimo variantų, tokių kaip sąlyginis „Korėjos scenarijus“, kai vienoje šalies dalyje vyksta įprastas gyvenimas, o kitoje – visiškai kitoks. Tai interviu „BBC Ukraine“ pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas.

Atsisakymą net diskutuoti apie tokią strategiją jis aiškino tuo, kad tuo atveju tęstųsi begalinis karas: „Tai yra Minskas-2, 3, 4, 5, nesibaigiančio karo scenarijus. Nes Rusija nėra Šiaurė Korėja. Rusijos Federacija Ukrainos atžvilgiu nesustos ties 38 lygiagrete. Ji eis toliau, visada toliau – tai nesibaigiančio karo scenarijus“.

Podoliakas teigia, kad po karą užbaigiančios sutarties pasirašymo, jei Ukraina sutiks su sąlyginiu „Korėjos scenarijumi“, Rusija tiesiog iš naujo aprūpins savo kariuomenę, mobilizuos ją, kurs revanšines nuotaikas ir vėl pradės puolimą.

„Jie prisitaikys prie sankcijų, be to, pamažu laužys Europos Sąjungos konsolidaciją, susiras ten formalius ar neformalius sąjungininkus. Ir kito karo sulauksime labai greitai, bet daug prastesnėmis sąlygomis“, – sakė Podoliakas. „Mes negalime gyventi tokiu formatu. Rusija nesustos. Dar kartą sakau: tai ne Šiaurės Korėja“.

 

Ukraina šiuo metu faktiškai nevykdo taikos derybų su Rusija. Ukraina teigia, kad nėra prasmės, nes Rusija nesitraukia nuo savo pozicijų ir bando derėtis kaip galios pozicijose esanti šalis.

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: