[Žinios trumpai] Prasidėjo labai įdomus taktinis žaidimas tarp Ukrainos ir Rusijos generalinio štabo: „kas ką tiksliai ištrauks per pirmąjį smūgį“  ()

Karybos ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo efektyviai naikinti rusų kariuomenę ir technikos sankaupas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ždanovo, pareiškimai apie galimą Rusijos Federacijos puolimą ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą dabar atrodo kaip žaidimas tarp Rusijos ir Ukrainos generalinių štabų. Ždanovas teigia, kad Ukrainos pusė išprovokavo Rusijos pajėgų persigrupavimą. Rusijos pusė iš tikrųjų padvigubino pajėgas dešiniajame krante.

„Tačiau tuo pat metu į dešinįjį krantą neįleidome kariuomenės, kuri atvyko iš Rusijos Federacijos per Krymą. Šios batalionų taktinės grpės dabar trypčioja prie Melitopolio... Mes neįleidome naujų karių, įleidome tik senus. Dabar, tiesą sakant, pelėkautas užsidarė“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, dabar Rusijos Federacija Ukrainos Pietuose turi dvi galimybes: arba sėsti į gynybą, arba bandyti vykdyti puolimo operaciją. „Tačiau lygiagrečiai Rusijos Federacijos generalinis štabas priima sprendimą ištraukti dalį mūsų karių iš pietų krypties. Kaip tai padaryti? Imituoti didelį puolimą, kad Ukraina pradėtų permesti atsargas“.

 

Olegas Ždanovas įsitikinęs, kad Donbase vyksta Rusijos puolimo imitacija, siekiant „ištraukti“ Ukrainos kariuomenę iš Pietų. „Tiesiog vyksta toks žaidimas – kas ką tiksliai ištrauks per pirmąjį smūgį“, – reziumavo karo ekspertas.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: