Ždanovas paaiškino, kaip Rusijos sraigtasparniai atsidūrė netoli Kyjivo – Ukraina jau laukė ir iškart smogė visa turėta jėga  (2)

Priešo orlaiviams pavyko nuskristi į Hostomelio aerodromą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto invazijai, Ukraina neturėjo kuo numušti į Kyjivą skrendančių Rusijos sraigtasparnių. Todėl jie greitai atsidūrė sostinės priemiestyje – Hostomelio aerodromo teritorijoje.

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Jei pažvelgsite į Ukrainos žemėlapį, pastebėsite, kad šiauriniai regionai, ypač palei Dniepro upę, nuo Černobylio iki Kyjivo, yra vien miškai ir pelkės. Ten nebuvo oro gynybos. Oro gynybos, kurią rusai sunaikino Černobylyje“.

„Manau, dėl to okupantai nesunkiai galėjo skristi virš medžių viršūnių radarų „aklojoje zonoje“. Net ir tie radarai, kurie išliko jų tiesiog nematė. Nes sraigtasparnis yra nepastebimas, žemai skraidantis, mažo greičio taikinys“, – sako ekspertas.

Kaip pavyzdį Ždanovas pateikė operaciją Mariupolyje, kai į „Azovstal“ skrido ukrainiečių sraigtasparniai, kurie miesto gynėjams gabeno amuniciją ir maistą, o sužeistus karius gabeno atgal.

 

„Taip pat Rusijos sraigtasparniai nuskrido į Hostomelį ir pradėjo leistis“, – paaiškino jis ir pridūrė, kad ten buvo numušti 3–4 iš 34 sraigtasparnių.

„Mes juos pasitikome, mūsų kariuomenė ir artilerija jų laukė, apie tai žinojome ir ruošėmės. Negalėjome sutrukdyti jiems atvykti, bet nusileidimo vietoje jau jų laukėme“, – kartojo jis ir pridūrė, kad priešo desantas buvo užblokuotas ir sunaikintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(266)
(2)
(264)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: