[Žinios trumpai] Dėl sprogimo Kryme paskelbtas oficialus JAV pareiškimas  ()

Rusijos gynybos ministerija tvirtino, kad sprogimai įvyko dėl amunicijos detonacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] Dėl sprogimo Kryme paskelbtas oficialus JAV pareiškimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai, komentuodami sprogimus kariniame aerodrome Kryme, pareiškė remiantys Ukrainos pastangas apsaugoti suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

Tai pasakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre, kurią cituoja „Amerikos balsas“.

Nurodoma, kad Karine Jean-Pierre atsakė į žurnalisto klausimą apie „sprogimų seriją Rusijos oro bazėje Kryme“ ir tai, ar JAV laiko Krymą teisėtu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikiniu, kuriam Pentagonas suteikė ginklus.

„Kaip žinote, remiame Ukrainos pastangas apsaugoti savo suverenitetą ir teritorinį vientisumą, kaip jau ne kartą tvirtinome. Kova tęsiasi šalies rytuose ir pietvakariuose ir toli gražu nesibaigė. Įspėjome, kad tai gali trukti ilgai ir karas gali užsitęsti. Mes ir toliau sieksime užtikrinti, kad Ukraina galėtų atlaikyti Rusijos neišprovokuotą agresiją, ir tai yra mūsų dėmesio centre... Mes ir ateityje remsime Ukrainą kovojant už laisvę, kovojant už suverenitetą prieš žiaurų Rusijos išpuolį“, – pareiškė ji.

 

Antradienio, rugpjūčio 9 d., popietę Rusijos Federacijos okupuotame Kryme netoli Saki miesto esančio karinio aerodromo teritorijoje nugriaudėjo sprogimai.

Būtent iš šios oro bazės priešo lėktuvai skrido bombarduoti Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono regionų.

Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Viktoras Andrusivas užsiminė, kad rugpjūčio 9 dieną galingi sprogimai Kryme įvyko dėl Ukrainos pusės įvykdytų apšaudymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(104)
(2)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: