[Žinios trumpai] Kerštas vyksta! Sunaikinta beveik visa žvėriškai prisidirbusi 64-oji atskira motorizuotų šaulių brigada  ()

Karo gydytojas iš Chabarovsko Aleksejus Astašovas apskaičiavo, kad 64-ojoje brigadoje žuvo mažiausiai keli šimtai žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 [Žinios trumpai] Kerštas vyksta! Sunaikinta beveik visa žvėriškai prisidirbusi 64-oji atskira motorizuotų šaulių brigada  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

64-oji atskira motorizuotų šaulių brigada iš Chabarovsko krašto, kurios kariai dalyvavo civilių gyventojų žudynėse Bučoje, beveik visiškai sunaikinta Ukrainos teritorijoje. Sekmadienį, rugpjūčio 7 d., Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“ pasirodė publikacija su stendo nuotrauka, kurioje buvo 44 šios brigados karių ir karininkų nuotraukos.

Leidinio ir nuotraukos autorius – karo gydytojas iš Chabarovsko Aleksejus Astašovas. Vėliau jis publikaciją ištrynė, tačiau žurnalistai išsisaugojo įrašo kopiją. Astašovas tvirtina, kad stende yra tik 10 % visų žuvusiųjų.

Jis apskaičiavo, kad 64-ojoje brigadoje žuvo mažiausiai keli šimtai žmonių.

„Laisvės radijo“ žurnalistams pavyko su juo susisiekti, vyras tvirtina, kad realiai žuvusiųjų skaičius yra daug kartų didesnis nei patekusių į stendą.

„Iš 64-osios brigados, tiesą sakant, nieko nebeliko, bet jos išformavimas būtų netiesioginis Rusijos atsakomybės už karo nusikaltimus Ukrainoje pripažinimas“, – teigia žurnalistai.

 

Susirašinėdamas su žurnalistais, rusų gydytojas sakė, kad nuotrauką jis padarė 20 km nuo Chabarovsko esančiame kariniame miestelyje, kur nuolat buvo dislokuota minėta brigada. Anot jo, prieš karą brigadoje buvo 1500 žmonių.

Astašovas mano, kad bendras 64-osios brigados žuvusių karių skaičius yra mažiausiai keli šimtai. Į stendą pateko nuotraukos tik tų, kurie po mirties buvo apdovanoti Drąsos ordinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: