[Žinios trumpai] Negi ir vėl „Neptun“? Ždanovas skelbia įdomią informaciją apie galingą sprogimą okupantų užnugaryje  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas mano, kad Rusijos oro pajėgų bazėje Novofedorovkoje buvo įvykdyta raketų ataka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 [Žinios trumpai] Negi ir vėl „Neptun“? Ždanovas skelbia įdomią informaciją apie galingą sprogimą okupantų užnugaryje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Ždanovas teigia, kad sprogimai Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno aerodrome netoli Novofedorovkos okupuotame Kryme galėjo įvykti dėl priešlaivinių raketų „Harpoon“ arba „Neptun“, atakos. Tam jos turėjo būti modifikuotos, bet tai - įmanoma.

Ždanovas abejoja, kad sprogimai Rusijos bazėje nugriaudėjo dėl Ukrainos specialiųjų pajėgų ar partizanų veiksmų, kaip anksčiau pranešė Amerikos žiniasklaida. „Norint išmesti sprogmenis taip, kad būtų sukurta tokia kraterių gausa, būtų reikėję sprogmenis gabenti KAMAZ arba „KrAZ“ sunkvežimiais. Todėl šią versiją atmesčiau. Greičiausiai tai yra raketos ataka. Galbūt „Harpoon“ pritaikyta pataikyti į taikinius sausumoje. Galbūt „Neptun“, nes jie sakė, kad „Neptun“ gali pataikyti į taikinius sausumoj“, - sakė analitikas.

Aerodromas po atakos

 

„Neptun“ yra ukrainietiška priešlaivinė raketa, kuri atakavo kreiserį „Moskva“. Rusija tos atakos nepripažino ir teigė, kad flagmanas nuskendo dėl avarijos ir gaisro. Lygiai taip pat Rusija atmeta atakos prieš aerodromą Kryme versiją. Abiem atvejais norėdama apkaltinti Kyjivą Rusija turėtų pripažinti, kad jos oro gynybos sistemos yra bevertės.

(49)
(2)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: