[Žinios trumpai] Į trofėjų kolekciją dar viena retenybė – Ukrainos kariškiai perėmė retą Rusijos hibridinį MT-LB ir BTR-82A šarvuotį (Foto)  ()

Šios rūšies transporto priemonės yra „čečėniškos kilmės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukraine Weapons Tracker“ „Twitter“ paskyroje paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip Zaporožės srityje veikiančio Azovo dalinio kovotojai perėmė retą rusišką karo trofėjų – šarvuotą mašiną MT-LBM 6BM.

 

Ši šarvuota transporto priemonė aprūpinta bokšteliu paimtu iš BTR-82A. Iki šiol tokie hibridai nebuvo pastebėti atviruose šaltiniuose nei kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjai, nei kaip sunaikinti Ukrainos gynėjų.

Įrašo autoriai daro prielaidą, kad šį hibridą, pavadintą MT-LBM 6BM, naudojo Rusijos kariai, perkelti į Ukrainą iš Pietų Osetijos.

Pasigilinus į atvirojo kodo duomenis, paaiškėja, kad šarvuočius MT-LBM 6BM ypač aktyviai naudoja Rusijos ginkluotųjų pajėgų pietinės apygardos 58-osios armijos 42-osios motorizuotųjų šaulių divizijos 291-asis motorizuotųjų šaulių pulkas. Savo ruožtu 291-asis pulkas (kai kuriais duomenimis) turi nuolatinį dislokavimo punktą Borzoi kaime Čečėnijos Respublikoje.

 

 

Taip pat yra duomenų, kad to paties pulko ir 42-osios Rusijos armijos divizijos daliniai buvo naudojami puolimui būtent Zaporožės kryptimi.

Įdomu tai, kad Rusijos kariuomenė 1999-ųjų pabaigoje ir 2000-ųjų pradžioje naudojo šarvuočius MT-LBM 6BM, kai kariavo prieš Čečėniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()