[Žinios trumpai] Aiškėja daugiau skandalingų faktų – FTB Trumpo namuose ieškojo įslaptintų branduolinių ginklų dokumentų?  ()

Įtariamas tokių dokumentų buvimas gali paaiškinti, kodėl JAV generalinis prokuroras ėmėsi veiksmų ir įsakė FTB agentams atlikti reidą buvusio prezidento namuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 [Žinios trumpai] Aiškėja daugiau skandalingų faktų – FTB Trumpo namuose ieškojo įslaptintų branduolinių ginklų dokumentų?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad FTB agentai, pirmadienį atlikę kratą Donaldo Trumpo namuose, tarp kitos įslaptintos medžiagos ieškojo slaptų dokumentų apie branduolinius ginklus.

„The Washington Post“ citavo žmones, susipažinusius su tyrimu, kurie teigė, kad branduolinių ginklų dokumentai, kaip manoma, yra Trumpo „Mar-a-Lago“ kurorte. Jie nenurodė, kokie dokumentai ir ar jie susiję su JAV ar kitos šalies arsenalu.

Pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas pasakė, kad jis asmeniškai patvirtino vyriausybės prašymą dėl kratos orderio ir atskleidė, kad teisingumo departamentas paprašė Floridos teismo išduoti orderį.

Įtariamas branduolinių ginklų dokumentų buvimas „Mar-a-Lago“ gali paaiškinti, kodėl Garlandas ėmėsi tokio stipraus žingsnio – įsakė FTB agentams atlikti reidą buvusio prezidento namuose.

 

D. Trumpas, būdamas Baltuosiuose rūmuose, ypač domėjosi JAV branduoliniu arsenalu ir gyrėsi žinantis itin slaptą informaciją.

2017 m. vasarą jis JAV kariniams vadovams pasakė, kad nori turėti arsenalą, panašų į Šaltojo karo, kuris tuo metu buvo didesnis dešimtis kartų didesnis. Be to, Trumpas viešai pagrasino sunaikinti Šiaurės Korėją ir Afganistaną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()