Skandalingas saugumo testas „Tesla Model 3“ vs. „Lexus RX“: nušlavė vaikus tarsi jų nė nebūtų kelyje (Video)  (23)

Kai kurie žmonės sakys ar darys bet ką, kad įrodytų savo tiesą. „Tesla“ gerbėjai nėra išimtis ir stengsis apginti savo mėgstamo automobilių gamintojo garbę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ vartotojas pasidalino vaizdo įrašu, kaip „Tesla Model 3“ ir „Lexus RX“ atlieka automobilių saugos sistemų testą, siekdami išsiaiškinti, ar jie automatiškai sustos prieš vaiko dydžio manekeną.

Trumpai tariant, „Tesla“ žiūrovą visiškai sukrėtė. Automobilis buldozeriu nutrenkė netikrą vaiką, lyg jo net nebūtų. Tačiau „Lexus RX” su LIDAR technologija, kurią „Tesla” generalinis direktorius Elonas Muskas atsisakė naudoti autonominiam vairavimui, visiškai sustojo.

„Dabar 2022 m., o „Tesla“ vis dar nesustoja dėl vaikų“, – rašoma vaizdo įrašo antraštėje.

Natūralu, kad „Tesla“ gerbėjai nebuvo labai patenkinti tokiu neigiamu vaizdu.

„Jei aš spaudžiu akceleratorių, automobilis turėtų daryti tai, ką liepiu, nesvarbu, ką“, – vaizdo įraše atsakė vienas vartotojas. „Neturėtų būti svarbu, kad priešais automobilį būtų ir 100 vaikų.“

 

Vartotojas nebuvo vienintelis, norintis rizikuoti vaikų gyvybėmis dėl šiaip nereikalingo triuko.

„Kodėl „Lexus“ judėjo lėčiau nei „Model 3“? – paklausė kitas skeptiškai nusiteikęs gerbėjas. „Kaip patikrinti, ar šis testas yra teisėtas: pasodinkite tikrą vaiką prieš „Model 3“ ir paspauskite akceleratorių.

Žinomas „Tesla“ gerbėjas ir investuotojas „Whole Mars Catalog“, kuris keletą kartų pasikeitė įrašais su E. Musku „Twitter“ tinkle, šį pasiūlymą, matyt, priėmė giliai į širdį.

„Skirtingai nei LIDAR, „Tesla Vision“ žino, kad kartono gabalas nėra vaikas“, – rašoma tviteryje, nepaisant to, kad manekenas nėra pagamintas iš kartono.

 

Vėliau tą pačią dieną „Whole Mars“ paklausė savo 129 000 sekėjų, ar „Įlankos rajone yra kas nors su vaiku, kuris gali bėgti prieš mano automobilį visiškai savarankiško vairavimo beta versijoje, kad padėtų tašką? Ir paaiškino, kad tai buvo „rimtas prašymas“.

Dar blogiau, „Whole Mars“ teigia, kad kažkas savanoriškai pasiūlė jų vaiką eksperimentui.

Negalime patikėti, kad turime tai pasakyti. Tėvai, prašome nerizikuoti savo vaiko gyvybe dėl šios kvailystės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai (23)