Jau dvi savaites Rusija Ukrainos kare nenaudoja strateginių bombonešių – Ukrainos žvalgyba tam turi itin įdomų paaiškinimą  ()

Remiantis atvirais šaltiniais, Rusijos ginkluotosios pajėgos jau dvi savaites iš eilės nenaudojo strateginių bombonešių Tu-22M3, Tu-95MS ar Tu-160 tiesioginiams smūgiams Ukrainos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniai raketų Kh-22 (kuriomis ginkluoti Tu-22M3) paleidimai užfiksuoti liepos 28 d., Kh-101 raketų (ginkluoti Tu-95MS arba Tu-160) paleidimai užfiksuoti rugpjūčio 2 dieną.

Tokia „operacinė pauzė“ galėjo būti sparnuotųjų raketų, skirtų naujiems smūgiams Ukrainai, trūkumas. Tačiau Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas (HUR MOU) pateikė daug įdomesnį paaiškinimą.

Pasak Ukrainos žvalgybos pareigūnų, Rusijos strateginės aviacijos pilotai pradeda suprasti, kad jiems teks didžiausia atsakomybė už visus jų surengtus smūgius Ukrainos teritorijoje, nusinešusius tūkstančius civilių gyventojų aukų.

Strateginių bombonešių pilotai, kaip tiesiogiai paaiškėja iš HUR MOU pranešimo, buvo suskirstyti į dvi grupes. Pirmoji ieško dokumentinių įrodymų, kad jiems tiesiogiai buvo įsakyta bombarduoti civilius gyventojus. Akivaizdu, kad pilotai ruošiasi Hagos tribunolui – bando išvengti atsakomybės nacių stiliumi, teigdami „mes tik vykdėme įsakymus“.

Antroji grupė yra daug protingesnė, pilotai tiesiog duoda kyšius, kad ištrintų bet kokį jų pavardės paminėjimą įsakymų dokumentuose. Šios grupės logika tokia: „Jeigi nėra paminėtas dokumentuose, tai jis (pilotas) nėra atsakingas už Ukrainos bombardavimą“.

 

Tačiau kai kuriems Rusijos bombonešių pilotams toks papildomas šurmulys tik pakenkė, nes HUR MOU viešai paskelbė kai kurių Rusijos aviatorių, dalyvavusių antskrydžiuose Ukrainoje, pavardes. Pavyzdžiui, Engelso aerodrome įsikūrusiai 22-ajai sunkiųjų bombonešių aviacijos divizijai vadovauja pulkininkas Nikolajus Varpahovyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(5)
(92)

Komentarai ()