„Žinau daug faktų, bet negaliu jų viešai išsakyti. Bet... rusams pietuose sekasi blogai, tikrai labai blogai“  ()

„Yra faktų, kurių negaliu išsakyti, bet Putino armijai pietuose sekasi prastai“, – sakė Izraelio armijos karininkas Yigalas Levinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl logistikos problemų dešiniajame Dniepro krante, Chersono srityje, okupacinė Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotė atsidūrė apgailėtinoje padėtyje. Jos puolimo potencialas yra visiškai išnaudotas.

Tai interviu UKRLIFE.TV pareiškė Izraelio gynybos pajėgų karininkas, karo stebėtojas Yigalas Levinas.

„Žinau daug faktų, bet negaliu išsakyti viešai. Bet... rusams pietuose Chersono kryptimi sekasi blogai, tikrai labai blogai“, – sakė Yigalas Levinas.

Pasak jo, pagrindinis apgailėtinos Rusijos grupuotės būklės įrodymas yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atrama netoli Davydovo Brodo. Ukrainos kariai sugebėjo forsuoti Inguleco upę, suformuoti šį placdarmą ir sėkmingai jį laiko apie mėnesį. Ir Rusijos kariuomenė negali nieko padaryti, nepaisant to, kad šia kryptimi buvo perkelta iki 30 bataliono taktinių grupių (BTG).

Pasak pareigūno, rusai turi logistinių problemų. Dėl tiltų sunaikinimo RF ginkluotųjų pajėgų grupė šioje srityje yra itin ribota.

„Labai abejoju šiomis istorijomis, kad bus proveržis, Kryvyj Rihas bus paimtas. Aš visiškai nesuprantu, kuo tai pagrįsta, nes logistika yra karo kraujas, tai yra svarbiausia. Kad ir koks šaunus boksininkas bebūtų, jei jam blogai su kraujotaka, jis liks namuose turėdamas nedarbingumo lapelį, ir ringe nekovos. Tas pats čia.

 

Kad ir kiek tankų ir šarvuočių turėtum, jei su logistikos ir komandų personalu (o tai yra nervų sistema) viskas labai blogai, vadinasi, turi bandą. Tai tiesiog didelė neorganizuota minia. Kare labai svarbus tiekimo ir paramos organizavimas. Tai yra pagrindas. Tai yra bazė... Ne viskas su RF ginkluotosiomis pajėgomis, švelniai tariant, vyksta sklandžiai“, – pareiškė Levinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: