[Žinios trumpai] Karą Ukrainoje numatę politologai skelbia, kad artėja naujas karas (Video)  (1)

Šalių, kurias galėtų užpulti Rusija, sąrašas yra trumpas: Michailas Šeitelmanas apie tai, kokia tikimybė, kad Rusijos Federacija pradės karą prieš kitą šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių rašytojas Michailas Šeitelmanas „24 kanalo“ eteryje atsakė į klausimą, kokia tikimybė, kad Rusijos Federacija, bandydama atitraukti pasaulio bendruomenę nuo Ukrainos, pradės karą prieš kitą šalį.

Michailo Šeitelmano interviu kanalui „24 kanale“ galima pažiūrėti „YouTube“:

Politikos strategas prisiminė, kad Ukrainos pilietybę gavęs rusų žurnalistas Aleksandras Nevzorovas kadaise numatė karo Ukrainoje pradžios laiką, dabar jis numato, kad Rusijos Federacija atidarys antrąjį frontą: su šiuo teiginiu jis visiškai sutinka.

Michailas Šeitelmanas neatmeta galimybės, kad V. Putinas nuspręs pulti kokią nors kitą valstybę, tačiau mano, kad liko ne tiek daug variantų, nes dauguma valstybių, vienokiu ar kitokiu būdu, yra  apsaugotos nuo tokio pobūdžio invazijos. Bandyti pulti vieną iš NATO šalių yra beprasmiška, nors situacijoje su Rusijos Federacija tai įmanoma.

„Moldovą išgelbėjo tik tai, kad Ukrainai pavyko nuskandinti kreiserį „Moskva“, nes Rusijos laivynas negalėjo išlaipinti karių. Jie nepuls šalių, kurios yra toli nuo sienos. Jie gali pulti Somalį, bet šis veiksmas nieko nesužavėtų“, – ironiiškai kalbėjo politikos ekspertas.

 

Kalbėdamas apie šalis, kurias Rusija dar gali bandyti pulti, Michailas Šeitelmanas pasakė taip: „Jų nebeliko tiek daug. Tarp kandidatų lieka Sakartvelas. Jie pultų Armėniją, bet nesiriboja su ja. Pultų Azerbaidžaną, bet ten Turkijos kariuomenė. O kad kariaus su Turkija, yra nerealu. O Kazachstanas uždengia likusią Vidurinės Azijos dalį“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(11)
(70)

Komentarai (1)