Karo analitikai: Rusija stiprina bendradarbiavimą su Šiaurės Korėja, matyt, jaučia, kad neilgai liko  ()

Putleris parašė laišką Šėkorėjos diktatoriui Kim Jong Unui, kuriame pranešė, kad abi šalys "bendromis pastangomis plėtos visapusiškus ir konstruktyvius dvišalius santykius", rašo Pchenjano valstybinė žiniasklaida. Šėkorėjos išlaisvinimo dienos proga Kimui adresuotame laiške V. Putinas sakė, kad glaudesni ryšiai atitiktų abiejų šalių interesus ir padėtų stiprinti Korėjos pusiasalio ir Šiaurės Rytų Azijos regiono saugumą ir stabilumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kimas taip pat nusiuntė Putleriui laišką, kuriame teigė, kad Rusijos ir Šėkorėjos draugystė užsimezgė Antrajame pasauliniame kare, kai buvo pasiekta pergalė prieš Korėjos pusiasalį okupavusią Japoniją. Nuo to laiko abiejų šalių "strateginis ir taktinis bendradarbiavimas, parama ir solidarumas" pasiekė naują lygį, joms bendrai stengiantis sužlugdyti "priešiškų jėgų" grasinimus ir provokacijas, laiške teigė Kimas.

Gražu, net ašarą išspaudė. Du didžiausi pasaulio teroristai negali vienas kitu atigėrėti. Matyt, jaučia, kad ne ilgai jau liko.

Naujoji Zelandija siunčia 120 karių į Jungtinę Karalystę, kad jie padėtų mokyti ukrainiečius kovoti fronte, pranešė jos vyriausybė. Dvi pėstininkų mokymo grupės suteiks maždaug 800 Ukrainos karių pagrindinius įgūdžius, kad jie galėtų efektyviai kovoti, įskaitant ginklų valdymo, pirmosios pagalbos suteikimo ir kitus įgūdžius. Ministrė pirmininkė Jacinda Ardern per spaudos konferenciją, kurioje buvo paskelbta apie dislokavimą, pabrėžė, kad Naujosios Zelandijos kariai nedalyvavo ir nedalyvaus koviniuose veiksmuose Ukrainoje.

Artimiausiomis dienomis JT frachtuotas laivas "Brave Commander" išplauks iš Ukrainos į Etiopiją, kai Pivdennyj mieste baigs krauti daugiau kaip 23 000 tonų kviečių, pranešė JT pareigūnas. Tai bus pirmasis humanitarinės pagalbos maistu krovinys, gabenamas į Afriką pagal JT sudarytą susitarimą dėl grūdų tiekimo.

Operacinis lygmuo

Rusija intensyvina veiksmus rytuose bei šiaurės rytuose, taip pat kaupia karius ir techniką pietuose. Keturiomis kryptimis iš šešių ukrainiečiai sėkmingai stabdo puolimą Charkivo, Slovjansko, Bachmuto, Kramatorsko apylinkėse. Pietuose rusai be artilerijos ir tankų sėkmingai naudoja aviaciją kaustydami jungtinių ukrainiečių pajėgų pietuose veiksmus ir šis nebaudžiamumas ore mums kelia nerimą.

Nežiūrint ukrainiečių sėkmingai suardytų logistinių grandinių pietuose, orkai stiprino savo pozicijas Zaporižės - Chersono linijoje. Rusai ir toliau sunkiai tvarkosi su partizanais, kurie aktyviai veikia Melitopolyje, Berdianske, Chersono apylinkėse ir net Kryme. Mes ir dar kartą pabrėžiame, kad partizaninis tinklas ir jų veiksmai pietuose yra vienas svarbiausių ukrainiečių sėkmę galinčių užtikrinti veiksnių dabar ir ateityje.

Taktinis lygmuo

 

Driskiai veržiasi į Charkivo apylinkes. Mūšiai vyksta šalia Udy į šiaurę nuo Charkivo, netoli Ukrainos - Rusijos sienos. Rusų karo nusikaltimų štabas vakar tvirtino jau esą pilnai "denacifikavęs" Udy. Kaip visada, Kremliaus pranešimai su realybe mažai ką turi bendra.

Nežiūrint rusų tvirtinimų, kad jie užėmė Piskų gyvenvietę netoli Donecko, vakar vis dar vyko ir dabar ten vyksta intensyvūs mūšiai.

Šalia Donecko ukrainiečių gynėjai per dvi paras sunaikino tris "nepažeidžiamus" rusų Ka-52 atakos straigtasparnius. Nuo invazijos pradžios Ukraina iš viso teigia numušusi 195 okupantų sraigtasparnius.

 

Popasnoje tiksliu smūgiu ukrainiečių kariai sunaikino "Wagner" (dabar kai kur vadinama "Liga") samdinių vadavietę. Neutralizuotų priešų skaičius nežinomas.

Dnipro rajone rusai pliekė iš ko papuola. Dėl priešo apšaudymo nukentėjo Pokrovskos savivaldybės energetikos infrastruktūros objektas, apie 20 Grad raketų griovė Marganeco civilius pastatus. Sinelnikovo apylinkės apšaudytos keturiomis raketomis iš oro gynybos sistemos S-300.

Naktį iš kelių raketų paleidimo įrenginių Rusijos okupantai apšaudė Nikopolio miestą.

Vienas geriausių Ukrainos karo lakūnų Antonas Listopadas žuvo kovoje su Rusijos okupantais.

Rusijos okupantai pradėjo išvežti savo šeimas iš užimto Melitopolio. Tai pranešė miesto meras Ivanas Fiodorovas televizijos "Apostrof TV" eteryje. Pasak jo, praėjusi savaitė Melitopolyje okupantams buvo "nepatogi". Fiodorovo nuomone, užpuolikai supranta, kad netrukus turės palikti miestą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Aurimas Navys
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()