Negi Rusija tiek nusirito, kad moderniausias jos ginklas kainuoja vos 2700 USD? Štai ką Rusija parodė ginklų parodoje (Video)  (2)

Rusijos inžinieriai pristatė robotą-šunį, galintį nešti ir šaudyti granatsvaidžiu, pirmadienį pranešė Rusijoje įsikūrusios žiniasklaidos priemonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotas M-81 pirmadienį debiutavo Rusijos tarptautiniame kariniame-techniniame forume „Army-2022“, ginklų konferencijoje, kuri tęsis visą savaitę.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pasidalino vaizdo klipu, kuriame matyti, kaip robotas vaikštinėja po konferencijų salės grindis tarsi „naminis gyvūnėlis“. Roboto kojos gali susilenkti, apsukti robotą ir nešti jį pirmyn ir atgal. Kojos taip pat gali nuleisti robotą taip, kad atrodytų, jog jis guli ant žemės.

„The Drive“ identifikavo ant nugaros esantį ginklą – tai RPG-26 su optiniu taikikliu, kurio paskirtis neaiški. Analitikai abejoja, ar M-81 sugebės nusitaikyti nuotoliniu būdu ir išsilaikyti ant kojų, kai ginklas iššaus. Tačiau „The Drive“ pažymi, kad RPG-26 turi gana švelnią atatranką.

Robotą sukūrusių inžinierių atstovas Rusijos naujienų agentūrai sakė, kad robotas gali veikti civiliniais ar karo scenarijais. Jis gali keliauti per karo draskomas vietoves, kad pristatytų vaistus ir apžiūrėtų aplinką, taip pat gali gabenti ar šaudyti iš ginklų.

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį atvyko į konferencijos atidarymo ceremoniją ir pasakė kalbą šalies ir tarptautiniams dalyviams.

Kiniška kilmė?

Žurnalistai mano, kad roboto kūnas buvo aptrauktas juodu audiniu ne tiek taktiniais tikslais, kiek siekiant paslėpti jo kilmę. „Pagal akių formą ir vietą, bendras proporcijas, taip pat pagal plyšiuose matomas sidabrines detales, aparatas labai primena „Unitree Yushu Technology“ modelį „Go1“ iš „Unitree Robotics“, kuris Kinijos internetinėse svetainėse „Alibaba“ ir „Aliexpress“ parduodamas už 2700 USD.

 

„Taip, atrodo visiškai akivaizdu, kad robotą sukūrė ne jį parodoje „Army-2022“ demonstruojantis Rusijos gamintojas ir jis nepriklauso karinės technikos kategorijai“, – rašo „The Drive“. – „Atsižvelgiant į Rusijai taikomas sankcijas ir jos priklausomybę nuo užsienio mikroschemų ir kitų elektroninių komponentų, šaliai artimiausiu metu tikriausiai bus sunku pagaminti kažką panašaus į karinio lygio robotą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(9)
(8)

Komentarai (2)