Turkijos spjūvis NATO: skelbia, ką darys su S-400 oro gynybos sistema iš Rusijos – atmetė net ir JAV ultimatumą  (1)

Sutartyje numatytas ne tik priešlėktuvinių raketų sistemų tiekimas, bet ir dalinis gamybos lokalizavimas Turkijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-17 Turkijos spjūvis NATO: skelbia, ką darys su S-400 oro gynybos sistema iš Rusijos – atmetė net ir JAV ultimatumą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos karinio-techninio bendradarbiavimo tarnybos vadovas Dmitrijus Šugajevas sakė, kad buvo pasirašyta sutartis dėl antrojo oro gynybos sistemos S-400 paketo tiekimo Turkijai. Apie tai praneša „Kommersant“.

Sutartyje dėl priešlėktuvinių raketų sistemos S-400 tiekimo numatyta iš dalies lokalizuoti gamybą Turkijoje. Bugajevas taip pat pažymėjo, kad Rusijos bendradarbiavimas su turkais vyksta pagal visus planus, nepaisant „politinės situacijos“.

Bugajevas padarė pareiškimą apie sutarties pasirašymą parodoje „Army-2022“. Jis taip pat teigė, kad nėra pagrindo manyti, kad kuri nors šalis yra pajėgi sukurti sistemą, kuri pagal savo charakteristikas priartėtų prie S-400.

Sutartis dėl pirmosios S-400 divizijos tiekimo pasirašyta 2017 m. Reaguodama į tai, JAV pašalino Turkiją iš naikintuvų F-35 pirkimo programos ir įvedė sankcijas. Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, Vašingtonas, atsakydamas į sankcijų panaikinimą, pasiūlė perduoti S-400 Ukrainos kariuomenei. Ankara pasiūlymo nepriėmė.

 

S-400 yra rusiška ilgo ir vidutinio nuotolio priešlėktuvinė sistema. Viena oro gynybos sistema vienu metu gali smogti 10 taikinių. Taikinio aptikimo spindulys yra 600 km, o taikinio veikimo nuotolis yra 400 km, iki 30-35 km aukščio. S-400 skirtas naikinti raketas, lėktuvus ir net hipergarsines raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)

Komentarai (1)