[Žinios trumpai] „Tai nėra idealu iš įstatymo pusės, bet nepriekaištinga iš istorinio teisingumo“: buvęs Dūmos deputatas atsakė, kokiu būdu NATO gali pašalinti V. Putiną  ()

Igoris Jakovenko sakė, kad fizinis Vladimiro Putino sunaikinimas yra labiau tikėtinas scenarijus nei jo įkalinimas po Tarptautinio tribunolo nuosprendžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas, Rusijos opozicionierius ir žurnalistas Igoris Jakovenko pažymėjo, kad visuomenė neturėtų nusisukti fizinio pasiutusių karo nusikaltėlių naikinimo temos. „Kai Jungtinės Valstijos sunaikino bin Ladeną ir jo įpėdinį, ar tai buvo nepriekaištinga įstatymų leidybos požiūriu? Žinoma, ne. Tačiau tai buvo visiškai nepriekaištinga istorinio teisingumo ir moralės požiūriu“, - interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ sakė Jakovenko.

Jo teigimu, specialiosios operacijos prieš karo nusikaltėlius Rusijoje gali būti vykdomos lygiai taip pat, ir tai yra normalu. Tai bus teisingumo, bauginimo ir atpildo veiksmai, mano opozicionierius.

„Neabejoju, kad tiek NATO, tiek Ukrainos slaptosios tarnybos galvoja apie tai. Manau, kad visuomenėje turėtų būti supratimas, kad tai neišvengiama“, – sakė Jakovenko.

 

Tada žurnalistas paklausė, kiek tikėtina, kad V. Putinas pakartos bin Ladeno likimą. „Šiuo metu ši tikimybė lygi nuliui, – nuviliančią prognozę išsakė pašnekovas. – „Būtina žinoti, kad Putinas nėra bin Ladenas savo saugumo užtikrinimo požiūriu“.

Bet tada jis pažymėjo, kad toks Rusijos Federacijos prezidento likimas vis tiek yra labiau tikėtinas nei bausmė po Tarptautinio tribunolo nuosprendžio.

(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: