[Žinios trumpai] „Die Welt“ atskleidžia, apie ką Scholzas kalbėjo su Putinu prieš karo pradžią: flomasteriu norėjo išsidalinti Europą  (11)

Rusijos prezidentas, pasak Vokietijos kanclerio, neįsivaizdavo, kad Baltarusija ir Ukraina egzistuoja kaip atskiros šalys. Prieš karą Vladimiras Putinas norėjo flomasteriu padalinti Europos žemėlapį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš Rusijos invaziją Vokietijos kancleris Olafas Scholzas patikino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad Ukraina per artimiausius 30 metų neįstos į NATO. Apie tai rašo vokiečių leidinys „Die Welt“, cituodamas Scholzo ir buvusio Bundesvero generolo Klauso Wittmanno pokalbį.

„Tai neįvyks per ateinančius 30 metų. Putinas turi visiškai absurdiškų idėjų. Putino pradėtas karas buvo aiškiai nukreiptas į kaimyninės šalies užkariavimą“, – laikraštis citavo Scholzą.

Kalbėdamas apie priežastį, kodėl NATO narės tariamai neatsižvelgė į Rusijos saugumo interesus prieš prasidedant plataus masto karui, Scholzas teigė, kad NATO niekada nekėlė Rusijai grėsmės.

Scholzas prisiminė, kaip Putinas kalbėjo apie Baltarusijos ir Ukrainos, kaip atskirų valstybių, egzistavimo neįmanomumą.

 

„Putinui tikrai kilo mintis nupiešti flomasteriu ant Europos žemėlapio ir pasakyti: „Tai yra mano, o tai tavo.“ Tačiau tai mums netiko“, – sakė jis.

Tuo tarpu, Vokietijos kariškiai apkaltino Scholzą lyderystės stoka. Anot jo, susidaro įspūdis, kad V. Putinas gąsdina Vokietijos vyriausybės vadovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(12)
(61)

Komentarai (11)