[Žinios trumpai] Paskutinis D. Duginos pranešimas „Armija-2022“ forume sukėlė skandalą: žurnalistai parodė, ką ji parašė apie Ukrainą  (3)

Paskutiniame savo pranešime Darija Dugina Rusijos kariuomenės žiaurumus Bučoje vadino inscenizacijomis, o visas aukas, žuvusiųjų artimuosius bei liudininkus – samdytais aktoriais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-22 [Žinios trumpai] Paskutinis D. Duginos pranešimas „Armija-2022“ forume sukėlė skandalą: žurnalistai parodė, ką ji parašė apie Ukrainą  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete paskelbtas paskutinis „rusiškojo pasaulio“ ideologo Aleksandro Dugino dukters ir garsios propagandistės, prieš porą dienų nužudytos Maskvos srityje, pranešimas. Darija Dugina (Platonova) Rusijos karinio-techninio forumo „Armija – 2022“ išvakarėse skaitė pranešimą apie Rusijos kariuomenės karo nusikaltimus Bučoje prie Kyjivo. Tiksliau, apie jų nebuvimą.

Pranešime Dugina Rusijos kariuomenės žiaurumus Bučoje vadina inscenizacijomis, o visas aukas, žuvusiųjų artimuosius bei liudininkus – samdomais aktoriais. Puslapio su ataskaita ekrano kopiją savo „Telegram“ kanale paskelbė Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

Duginos teigimu, Ukraina įvykiais Bučoje neva pasinaudojo siekdama „užkirsti kelią draugiškam ar neutraliam ukrainiečių požiūriui į Rusijos kariuomenę“.

 

Naujienų agentūros primena, kad Rusijos kariuomenės surengtos civilių žudynės Bučoje buvo įvykdytos 2022 metų kovą. Bandydami nusikratyti atsakomybės už civilių gyventojų žudynes, Rusijos valdžia ir žiniasklaida tvirtino, kad daugelyje žudynių vaizdo įrašų tariamai užfiksuoti aktoriai. Tarptautinių tyrėjų duomenimis, Rusijos kariuomenė Bučoje ir regione nužudė daugiau nei tūkstantį civilių.

(28)
(11)
(17)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: