Krymo atakos Rusijai atvėrė tikrą Pandoros skrynią: teks susilpninti frontus, pradeda kilti audra visuomenėje  ()

Tikėtina, kad dalis RF ginkluotųjų pajėgų bus perkelta į pusiasalį siekiant užtikrinti saugumą. Rusijos nesugebėjimas sustabdyti atakų pusiasalyje taip pat gali sukelti visuomenės nepasitenkinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai Kryme tikriausiai svarsto galimybę sustiprinti saugumą pusiasalyje po virtinės atakų prieš karinius objektus. Tokios priemonės gali nukreipti Rusijos Federacijos pajėgas nuo fronto linijos.

Apie tai rašo Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Kaip praneša ISW, Rusija kaip kovines pajėgas naudojo visų tipų saugumo pajėgas, įskaitant Nacionalinę gvardiją. Tikėtina, kad dabar dalį jų reikės nukreipti nuo fronto linijos ir nuo saugumo pareigų kitur, siekiant apsaugoti okupuotą Krymą.

Be to, Rusijos nesugebėjimas sustabdyti atakų pusiasalyje taip pat gali sukelti nepasitenkinimą Rusijos visuomenėje. Analitikai pažymi, kad kamščiai išvažiuojant iš Krymo gali rodyti didėjantį žmonių susirūpinimą.

Kitos ekspertų išvados:

  • Rusijos kariai surengė nesėkmingus išpuolius Rytų Ukrainoje;
  • RF ginkluotosios pajėgos atliko ribotus, bet nesėkmingus puolimo bandymus į šiaurę nuo Charkivo;
  • Rusijos armija negalėjo išsiveržti į priekį po kelių atakų į šiaurės vakarus nuo Chersono ir į rytus nuo Mykolajivo;
  • Ukrainos pajėgos toliau smogė Rusijos amunicijos sandėliams ir pozicijoms Chersono ir Zaporižios regionuose;
  • rusai tęsia priverstinę mobilizaciją okupuotose teritorijose ir reklamines kampanijas prisijungti prie RF ginkluotųjų pajėgų;
  • Rusijos okupacinė valdžia ir toliau naudoja prievartos priemones, siekdama priversti civilius gyventojus bendradarbiauti su okupacinėmis administracijomis;
  • sąlygos okupuotose teritorijose ir toliau blogėja, o tai rodo prastą valdymą.

 

Rugpjūčio 19 dieną žiniasklaida pranešė, kad sprogimai Kryme V. Putinui buvo stiprus psichologinis smūgis. Žurnalistų teigimu, Rusijos Federacijos prezidentas nuo savo gyventojų stengiasi nuslėpti Ukrainos pajėgų sėkmę, tačiau tūkstančiai rusų palieka okupuotą pusiasalį. Be to, tai, kas vyksta pusiasalyje, privertė Rusijos laivyno vadovybę labiau galvoti apie savo gynybą, o ne apie Odesos puolimą.

 

Rugpjūčio 20 dieną bepilotis orlaivis smogė Rusijos Juodosios jūros laivyno būstinei Kryme. Okupacinė administracija teigė, kad nepaisant bandymų numušti UAV, jis vis tiek atsitrenkė į būstinės pastatą, tačiau didelės žalos nepadarė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: