[Žinios trumpai] Ukrainos kariai pirmą kartą sunaikino vieną moderniausių Rusijos radarų „Nebo-M“ – tai ypatinga sistema!  ()

Ukrainos kariuomenė per pastarąją parą pietiniame fronte sunaikino kelias dešimtis įsibrovėlių, dvi „žemė-oras“ raketų sistemas, radarą ir kitą priešo įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma Ukrainos operatyvinės vadovybės „Pietūs“ įraše socialiniame tinkle „Facebook“, įsibrovėliai prarado 20 kareivių, savaeigį pabūklą „Giatsint-S“, savaeigę haubicą „Msta-S“, dvi „žemė-oras“ raketų sistemas S-300, ir taikinio nustatymo mobiliąją radarų sistemą „Nebo-M“, skirta aerodinaminiams ir balistiniams objektams aptikti, du 120 mm velkami minosvaidžius ir trys šarvuočius. Nustatomi galutiniai priešo nuostoliai.

Pažymėtina, kad tai pirmas kartas, kai buvo paskleista informacija apie „Nebo-M“ radarų sistemos praradimą Ukrainos ir Rusijos kare.

„Nebo-M“ arba „Nebo-ME“, taip pat žinoma kaip RLM-ME arba 55Zh6ME (eksporto versija) yra integruota daugiafunkcinė radarų sistema, turinti kelis programuojamus kelių dažnio juostų dizaino radarus.

„Nebo-M“ sujungia tris esamus 3D radarus. Visą sistemą su maksimaliu radarų skaičiumi galima dislokuoti per 40 minučių. Esant minimaliam dislokavimui su vienu radaru, jis negali pasiekti visų didžiausių nuotolių visų tipų oro objektams aptikti, tačiau gali susekti vadinamuosius slaptus orlaivius. Visi „Nebo-M“ sistemos radarai gali būti naudojami atskirai nepriklausomam dislokavimui arba poromis.

„Nebo-M“ gali keistis stebima informacija su priešlėktuvinėmis raketų sistemomis, tokiomis kaip „Pantsir“ raketų sistema, S-300 ir S-400 ar kitomis.

 

Gamintojas teigia, kad ši radarų sistema gali aptikti 5-osios kartos orlaivius, tokius kaip F-22 ir F-35, ir aptikti tolimojo nuotolio balistinių raketų paleidimus.

Gamyba pradėta 2010 m., o 2011 m. sistema buvo išbandyta poligonuose. Viešai pristatyta 2012 m. 2012-2013 m. pradėtas pristatymas Rusijos kariuomenei.

Nuolatiniai Rusijos radarų nuostoliai Ukrainos ir Rusijos kare gali būti siejami su antiradarinės raketos AGM-88 HARM pasirodymu Ukrainos ginkluotosiose pajėgose: Pentagono teigimu, Ukrainos kariuomenė šią raketą paleidžia iš savo lėktuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()