[Žinios trumpai] Kadyrovo svajonė išsipildė: Rusijos karinė technika įvažiavo į Kyjivą, skelbiama, kaip reagavo gyventojai (Video)  ()

Pasitinkant Ukrainos nepriklausomybės dieną surengtas neeilinis sunaikintos Rusijos Federacijos technikos paradas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 20 d. sunaikinta Rusijos armijos įranga buvo eksponuojama Kyjivo gatvėse. Liudininkai filmavo eksponatus kameromis ir skelbė vaizdo įrašus internete.

Centrinėje Kyjivo gatvėje išsirikiavo RF ginkluotųjų pajėgų tankai, šarvuočiai ir sunkvežimiai, tiksliau, tai, kas iš jų liko po susitikimo su Ukrainos gynėjais. Kyjiviečiai ir sostinės svečiai savo akimis gali pamatyti nuplėštus tankų bokštelius ir apdegusius karinių transporto priemonių korpusus, kurie buvo siunčiami Ukrainos užgrobimui.

2022 metų kovą, Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas savo „Telegram“ kanale rašė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų sėkmė fronte leis Kyjive surengti karinį Rusijos technikos paradą. Šiai dienai, Rusijos tankai ir šarvuoti automobiliai Ukrainos sostinę pasiekė šiek tiek „suglamžyti“.

Švenčiant Ukrainos nepriklausomybės dieną surengtas neeilinis sunaikintos Rusijos Federacijos technikos paradas. Jis įrašytas Kultūros ir Informacijos politikos ministerijos išvakarėse paskelbtame šventinių renginių sąraše. Planuojama rugpjūčio 24 dieną ikoniškas sostinės vietas apšviesti mėlyna ir geltona spalva – Ukrainos valstybinės vėliavos spalvomis, o Sofijos sobore dvasininkai melsis už šalį.

 

Anksčiau Ukrainos vidaus reikalų ministerija perspėjo apie galimas Nepriklausomybės dienos „staigmenas“ iš Rusijos Federacijos. Pasak vidaus reikalų ministro pirmojo pavaduotojo Jevgenijaus Jenino, Rusijos kariai tądien Kyjivo nešturmuos, tačiau šalies agresorės prezidentas Vladimiras Putinas mėgsta simboliką ir manoma, kad stengsis šią šventę ukrainiečiams sugadinti. Pirmiausia, ką rusai gali padaryti, tai surengti dar vieną apšaudymą raketomis ir lėktuvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()