[Žinios trumpai] „Tai labai svarbus ginklas, keliantis labai daug problemų Rusijai“ - Iš JAV atkeliauja greitos raketos AGM-88 HARM  ()

Tokio tipo raketas Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau naudoja fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus Ukraina iš JAV gaus dar daugiau greitaeigių priešradarinių raketų AGM-88 HARM, kurios jau šiandien padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms „apakinti“ priešą.

Karybos ekspertas, Karinių teisės tyrimų centro vadovas Aleksandras Musijenka kalbėjo apie tai, kaip svarbu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms gauti tokias raketas. „Reikia apakinti priešą. O apakinti jį galite tik naikindami elektroninės karybos sistemas ir radarus. Tada atsiveria galimybės Ukrainos aviacijai, bepiločiams orlaiviams, nuo kurių tos sistemos nebesaugo“, – sakė jis.

Musijenko teigimu, tai, kad pastarosiomis savaitėmis Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė galingus smūgius priešo oro gynybos sistemoms, yra didelis HARM, bepiločių orlaivių ir artilerijos nuopelnas.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV tyliai perdavė Ukrainai greitas AGM-88 HARM raketas, skirtas naikinti priešo radarams. Tokių raketų buvimas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose jau kelia problemų Rusijos oro gynybos radarams, reikalingiems apsisaugoti nuo Ukrainos sraigtasparnių ir lėktuvų. Šios raketos taip pat naikina sistemas, kurios padeda rusams aptikti ukrainiečių artileriją.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()