[Žinios trumpai] Orkų idiotai prisižaidė! Į reanimaciją pateko okupantai iš Zaporožės AE, įtariama spindulinė liga  (2)

Patys įsibrovėliai kalba apie apsinuodijimą cheminėmis medžiagomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariškiai, buvę Zaporožės atominės elektrinės teritorijoje, buvo nuvežti į reanimaciją dėl radiacinės ligos simptomų. Tai savo socialiniuose tinkluose paskelbė paramedikas Bogdanas Bondarenko.

Anot jo, Rusijos gynybos ministerija paskelbė apie savo kariškių hospitalizavimą iš Enerhodaro 2022 metų liepos 31 dieną dėl sunkaus apsinuodijimo požymių. Pirminiai tyrimai atskleidė, kad organizmuose yra dirbtinės kilmės organinių nuodų. Todėl, anot felčerio, minėti simptomai gali rodyti spindulinę ligą.

„Rusai, žinoma, kalba apie „apsinuodijimą cheminėmis medžiagomis“, bet jie atvežė sužeistuosius iš atominės elektrinės“, - pažymi Bondarenko.

Visų pirma paramedikas prisiminė, kad maždaug tuo metu rusai šaudė buvę Zaporožės atominės elektrinės teritorijoje. Ukrainos „Energoatom“ tuomet paskelbė apie galimą radiacijos nuotėkį iš elektrinės.

„Dabar, kol dar ne vėlu, turime padaryti viską, kas įmanoma, kad susidarytume tikrą vaizdą apie situaciją elektrinėje. Turime nedelsiant demilitarizuoti stotį ir perduoti ją JT, TATENA ar kitos nepriklausomos struktūros kontrolei“, – ragino Bogdanas Bondarenko ir lygino tokius veiksmus su pirmosiomis savaitėmis po sprogimo Černobylio atominėje elektrinėje 1986 metais.

 

Rusai į Zaporožės AE teritorijoje teritoriją įžengė 2022 metų kovo 4 dieną, kai užėmė Enerhodarą. Nuo to laiko įsibrovėliai nuolat apšaudė elektrinę ir sandėliavo ginklus jos viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(5)
(56)

Komentarai (2)