JAV keičia strategiją dėl Ukrainos, artėja labai dideli pokyčiai  (1)

Gera žinia: JAV kuria koordinacinį centrą su misijos kuratoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kurs vieną koordinacinį centrą, kurio tikslas bus reguliuoti pagalbą Ukrainai, misijos kuratoriumi taps kariuomenės generolas. Kaip rašo „Wall Street Journal“, organizaciniai klausimai bus išspręsti per kelias ateinančias savaites.

Remiantis iš Baltųjų rūmų gauta informacija, operacija Ukrainoje turės kodinį pavadinimą, kuris yra ne tik savotiškas biurokratinis formalumas, bet ir savotiškas patvirtinimas, reiškiantis JAV įsitraukimo į konfliktą faktą.

Įvedus teisinį misijos pavadinimą, Kongresas galės reguliuoti finansinius klausimus, susijusius su tikslinio finansavimo teikimu sąjungininkams, taip pat mokėjimų atidėjimo terminus.

Tai visai naujo lygio strategija.  JAV kariuomenės sprendimų priėmėjo išrinkimas yra signalas apie JAV įsipareigojimą dirbti su Ukraina ilgalaikėje perspektyvoje. Tai yra, Baltieji rūmai yra pasirengę parengti strategiją Ukrainos klausimu, kuri bus skirta nuolatiniam pagalbos teikimui. Ginklų tiekimo ir kariškių mokymo poreikis gali išlikti net ilgiau nei vienerius metus.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(289)
(6)
(283)

Komentarai (1)