[Žinios trumpai] Karas atskleidė tikrąjį Rusijos veidą: rekordinis skundų kiekis, skundžia visus, net savo žmonas  ()

„Roskomnadzor“ gauna 25,5 % daugiau pranešimų apie informaciją, susijusią su Rusijos karu prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Roskomnadzor“ yra Rusijos federalinė institucija, kurios užduotys apima ryšių, informacinių technologijų ir žiniasklaidos priežiūrą. Per pirmuosius šešis 2022 metų mėnesius rusai į „Roskomnadzor“ kreipėsi beveik 145 000 kartus. Pareiškimai dažniausiai buvo susiję su informacija apie Rusijos karą prieš Ukrainą - rusai reikalauja šalinti „proukrainietišką propagandą“. Apie tai pranešė „Roskomnadzor“ spaudos tarnyba.

Iš viso net 144 835 pareiškimai -  tai yra 25,5% daugiau nei per tą patį 2021 metų laikotarpį. Tai, aišku, nestebina, nes pernai Rusija nesiveržė į Ukrainą.

„Daugiausia kreipimųsi į departamentą buvo gauta 2022 m. kovo mėnesį. Dažniausiai piliečiai kreipėsi į „Roskomnadzor“ su prašymu pašalinti nuorodas į išteklius su proukrainietiška propaganda“, – rašoma pranešime. Be jokios ironijos ar sarkazmo. Teigiama, kad dauguma tų pranešimų buvo susiję su nelegalios informacijos talpinimu, ypač, anot „Roskomnadzor“, melagingų pranešimų apie karą Ukrainoje. Rusai prašo būti cenzūruojami.

 

Tiesa, dalis tų pranešimų gauti ne iš Rusijos piliečių, o iš kitų Rusijos Federacijos institucijų.

(7)
(5)
(2)

Komentarai ()