[Žinios trumpai] Putiną jau atvirai laiko kvailio vietoje: pažadėjo neegzistuojančius lėktuvus  ()

„Aeroflot“ generalinis direktorius Sergejus Aleksandrovskis viešai pažadėjo Rusijos prezidentui nupirkti 210 MC-21 lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas yra labai jautrus kritikai ir nesižavėjimui savo asmeniu, mano ukrainiečiai. Putinas mėgsta kontroliuoti situaciją ar bent jau sudaryti tokį įspūdį.

Rugpjūčio 26 d. „Aeroflot“ generalinis direktorius Sergejus Aleksandrovskis per susitikimą su Putinu pasidalijo planais „iš viso sudaryti sutartis dėl 323 vietinės gamybos orlaivių, iš kurių 73 būtų „Sukhoi Superjet“, 210 MC-21“ pirkimo. Jis pažymėjo, kad šiems planams įgyvendinti prireiks papildomų lėšų, nes bendrovė esą ketina plėsti pilotų personalą, tam teks įsigyti skrydžių simuliatorius.

 

Putinas gyrė savo pašnekovą, pažymėdamas, kad „ilgai tokios tvarkos nebuvo“. Aleksandrovskis tęsė, kad dabar „Aeroflot“ gaus postūmį plėtrai ir rems visą Rusijos orlaivių pramonę.

Tačiau reikėtų pasakyti, kad MC-21 lėktuvai realiai neegzistuoja. Serijinę šių lėktuvų gamybą Rusijoje ketinta pradėti dar 2017 m., bet tada planai buvo nukelti iki 2018, o vėliau - iki 2021 m. MC-21 gamyba ir dabar nėra prasidėjusi ir manoma, kad lėktuvas darbą pradės tik 2024-2025 metais. MC-21 naudos rusiškus variklius, bet avionikai vis tiek reikės Vakarų įrangos. Kaip ir minėtiems simuliatoriams, gamybos ir testavimo pajėgumams. O dėl sankcijų Rusija tiesiog viso to negaus.

(164)
(4)
(160)

Komentarai ()