[Žinios trumpai] Serbijos prezidento pareiškimas Putiną tiesiog įsiutins - dar viena šalis eina į visišką laisvę nuo Kremliaus  ()

Serbija gali visapusiškai aprūpinti save energijos ištekliais, kuriuos yra pasirengusi įsigyti ne tik Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 29 d., Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius pareiškė, kad jo šalis turi finansinių galimybių pirkti energijos išteklius ne tik iš Rusijos. Pirmadienį prezidentas pareiškė, kad jo šalis jau sutiko pirkti naftą iš Irako ir šiuo klausimu vyksta derybos su Venesuela, pranešė „Reuters“.

Vučičius pabrėžė, kad Serbija yra pasirengusi pirkti naftą ir iš kitų šalių. Serbijos prezidentas taip pat sakė, kad šiandien Serbijos dujų saugyklos yra tiek pilnos, kad „mėlynojo kuro“ turėtų pakakti 60 dienų. Kalbant apie anglį, kuri Sergijai suteikia daugiau nei 2/3 jos energijos, ji bus perkama iš Kinijos ir Indonezijos.

 

Visos šios naujienos turėtų nepatikti Rusijai, kuri laiko Serbiją savo artima sąjungininke Europoje. Serbija buvo viena iš šalių, kurioje vyko palaikymo akcijos Rusijos invazijai į Ukrainą.

(77)
(2)
(75)

Komentarai ()