Turkijos „Baykar“ pristatė naują paslaptingo „Kizilelma“ UAV prototipą su ukrainietišku varikliu – ką gali galingiausias pasaulio dronas (Foto, Video)  (2)

Pažangus nepilotuojamas orlaivis sunaikins priešo oro gynybą ir įgis pranašumą ore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baykar Defense“ baigė surinkti antrąjį reaktyvinio nepilotuojamo orlaivio MIUS prototipą (dar žinomas kaip Kızılelma), kuris turi tapti pirmuoju tokio tipo nepilotuojamu naikintuvu.

Šis reaktyvinis UAV jau tapo „TeknoFest“ parodos Turkijos mieste Samsune dalyviu ir jau paruoštas būsimiems skrydžio bandymams. „Baykar Makina“ techninis direktorius Selchukas Bayraktaras apie tai parašė savo „Twitter“.

 

 

Pagrindinė „Baykar“ MIUS specifikacija yra žinoma – šių UAV gamybai planuojama naudoti dviejų tipų reaktyvinius variklius AI-322F ir AI-25TLT, kuriuos gamina ukrainiečių „Motor Sich“, sakė „Baykar Haluk Bayraktar“ generalinis direktorius.

Spėjama, kad bazinės MIUS versijos skrydžio greitis sieks apie 800 km/h, skrydžio trukmė – iki 5 valandų, o skrydžio aukštis – iki 12 km.

Kovinė apkrova bus apie 1 tona, o MIUS galės atlikti oro taikinių naikinimo, oro pranašumo įgijimo ir priešo oro gynybos naikinimo funkcijas. Taip pat manoma, kad MIUS priklausys būsimo Turkijos lėktuvnešio TGG „Anadolu“ oro grupei ir galės veikti kaip „sparno draugas“ poroje su pilotuojamu naikintuvu.

 

Tačiau svarbiausios MIUS reaktyvinio drono projekto charakteristikos lieka nežinomos. Visų pirma, jo matmenys, skrydžio nuotolis ir veikimo spindulys bei kaip vyks šio perspektyvaus nepilotuojamo naikintuvo antžeminė priežiūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai (2)